Arad: Trafic blocat pe A1 şi DN 7, din cauza coloanelor de camioane de la frontieră

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, luni, în jurul prânzului, pe autostrada A1 şi pe DN 7, între Pecica şi Nădlac, din cauza coloanelor de camioane care aşteaptă controlul de frontieră la ieşirea din ţară, pe autostrada pan-europeană şirul de autovehicule fiind de 18 kilometri.

Conform reprezentanţilor Biroului de Poliţie 'Autostrada A1 Deva-Nădlac', autovehiculele de mare tonaj staţionează atât pe banda de urgenţă, cât şi pe prima bandă de mers, pe anumite porţiuni. Totuşi, unii şoferi ies din coloană pentru a coborî de pe autostradă pe DN 7, astfel că blochează şi a doua bandă a autostrăzii, pentru că şi pe drumul naţional sunt aceleaşi probleme.

Poliţiştii rutieri prezenţi la faţa locului susţin că blocajele sunt temporare, însă şoferilor li se cere să nu mai iasă din rând, pentru a se putea ajunge la o fluidizare a traficului. Pe DN 7, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, camioanele staţionează pe singura bandă de mers spre Ungaria, însă se formează blocaje şi pe contrasens, pentru că unii şoferi ies periodic din coloană. Problemele la frontiera cu Ungaria au apărut în noaptea de duminică spre luni, iar în prezent, conform Poliţiei de Frontieră, la PTF Nădlac II se aşteaptă pentru controlul de ieşire din ţară, pe cele patru artere dedicate traficului greu care sunt deschise, cel puţin opt ore.

La Vărşand se aşteaptă şase ore, iar la Nădlac I, două ore. Site-ul Poliţiei de Frontieră menţionează la cauze 'număr mare de mijloace de transport marfă prezentate la control' şi faptul că 'autorităţile de frontieră maghiare efectuează verificări amănunţite asupra fiecărui mijloc de transport'. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Laura Bondar, a declarat, pentru AGERPRES, că aglomeraţia s-a format după ridicarea restricţiei aplicate de Ungaria pentru traficul greu.

În fiecare sâmbătă, la ora 23,00 (ora României), se aplică o restricţie de acces pentru camioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, care e valabilă până duminică, la ora 23,00 (ora României). La ridicarea restricţiei, şoferii care au curse în afara ţării sau care tranzitează România se îndreaptă în număr mare spre graniţă, de regulă, luni dimineaţa fiind cele mai mari probleme cu aglomeraţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel