Apartamentele din Bucureşti s-au ieftinit în medie cu 15%, în 2010

blocuri bucuresti
blocuri bucuresti

Preţul apartamentelor din Bucureşti a scăzut, în 2010, cu o medie de 15%, arată rezultatele unui studiu efectuat de portalul imobiliar imopedia.ro pe ofertele publicate pe site în perioada ianuarie-noiembrie, pentru 2011 fiind estimată continuarea reducerii.

blocuri bucuresti"Pe fondul problemelor economice şi sociale, preţurile apartamentelor din Capitală oferite spre vânzare au înregistrat o scădere în medie de 15% în acest an", a declarat, într-un comunicat, Răzvan Muntean, directorul general al imopedia.ro, citat de Mediafax.

Dacă la începutul anului, preţul mediu cerut pentru o garsonieră într-o zonă ultracentrală era de 66.000 euro, în octombrie-noiembrie proprietarii unei astfel de locuinţe cereau în medie 59.500 de euro.

Este de remarcat tendinţa proprietarilor de apartamentele cu trei camere din zonele semi-centrale - estice, sudice şi vestice ale Bucureştiului - de a cere preţuri sub nivelul de 70.000 de euro.

"Devine din ce în ce mai accesibil pentru tinerele familii cu venituri lunare între 1.000-1.500 euro, şi care se pot califica pentru «Prima Casă», un apartament cu trei camere într-o zona semi-centrală, bună, a Capitalei", a explicat Muntean.

Referitor la 2011, reprezentantul imopedia.ro consideră că nu vor avea loc modificări radicale pe piaţă.

"Nu cred că 2011 va fi un an al schimbărilor radicale, preţurile îşi vor urma trendul descedent, însă trebuie menţionat că pe măsură ce ne apropiem de ieşirea din criză ofertele extrem de atractive vor dispărea", a adăugat Muntean.

Imopedia are aproximativ 60.000 de vizitatori unici pe lună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel