Apărare UE: Juncker, PROPUNERE pentru statele membre

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker propunerea crearea unui fond european comun pentru apărare, transmite agenția EFE.

Juncker a spus în fața eurodeputaților că, la viitorul summit european din 22-23 iunie, pe agenda căruia sunt înscrise ca teme principale Brexit-ul, imigrația și securitatea și apărarea UE, va încerca să obțină din partea liderilor europeni sprijin pentru această ințiativă a CE.

Președintele Comisiei Europene a insistat asupra necesității unei apărări europene comune consolidate și a amintit că SUA cheltuie dublu (pe apărare — n.red.) față de ansamblul țărilor UE, iar Rusia și China de asemenea își sporesc bugetul apărării. Nu putem miza că cineva din afară se va ocupa de securitatea noastră, a mai spus Juncker în fața Parlamentului European.

Executivul comunitar a propus săptămâna trecută crearea unui fond european pentru apărare în cadrul căruia vor fi mobilizate sume de până la 5,5 miliarde de euro pe an, scrie Agerpres.

Cu ajutorul acestui fond vor fi finanțate cu prioritate activitățile de cercetare și de dezvoltare în industria de apărare, cu obiectivul ca această industrie să devină mai competitivă. Planul va fi discutat săptămâna viitoare la Consiliul European.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel