Apă colorată, în loc de whiskey, la evenimente. Descoperirea polițiștilor

whisky-cu-gheata
whisky-cu-gheata

Trei persoane sunt cercetate pentru comercializare şi deţinere de băuturi alcoolice contrafăcute, poliţiştii ridicând peste 200 de sticle de whisky fără banderole fiscale, într-un dosar aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a informat miercuri IGPR. 

Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie de produse contrafăcute, producere de produse accizabile supuse marcării şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal şi comercializarea de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate, se arată într-un comunicat al IGPR. 

Băutura ar fi fost contrafăcută de un bărbat de 27 de ani, care procura, prin intermediul anunţurilor pe un site, sticle goale de whisky pe care le-ar fi umplut cu alcool amestecat cu apă şi diverse tipuri de arome alimentare. 

Potrivit IGPR, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, l-au depistat, pe 13 noiembrie, în municipiul Piteşti, pe bărbat în timp ce transporta cu un autoturism, pentru a livra către un client, 84 de sticle de whisky fără banderole fiscale şi care prezentau semne vizibile de contrafacere. 

Poliţiştii au efectuat două percheziţii la locuinţa celui în cauză şi la locuinţa părinţilor săi, de unde au fost ridicate mai multe sticle goale de whisky, dopuri şi recipiente cu substanţe folosite la prepararea conţinutului acestora. 

Bărbatul ar fi comercializat băuturile direct sau prin intermediari, către clienţi ce organizau mese festive. 

În cadrul aceluiaşi dosar, pe 24 octombrie, au fost identificate două persoane care achiziţionaseră astfel de băuturi de la cel în cauză, în scop de revânzare, iar 191 de sticle whisky, fără banderole fiscale şi cu semne vizibile de contrafacere, au fost ridicate în vederea confiscării, precizează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel