Anunțul medicilor despre fetițele siameze internate la "Marie Curie"

Fetițele siameze născute marți la Constanța și aduse la Spitalul 'Marie Curie' din București au inima și ficatul comune, iar șansele lor de supraviețuire sunt minime, a declarat, miercuri, directorul medical al spitalului, Radu Spătaru.

"Evaluarea făcută aseară și în cursul zilei de astăzi arată că configurația siamezelor este una neprielnică, în sensul că împart din păcate cordul, au un cord comun, și un ficat comun, ceea ce face ca prognosticul să fie unul puțin favorabil. Șansele lor fiind minime la acest moment", a explicat dr. Spătaru.

El a adăugat că starea siamezelor premature, internate în secția de terapie intensivă neonatală, este gravă, dar stabilă.

"Vom discuta cu colegii de la chirurgie cardiovasculară să vedem ce drum poate să aibă de aici înainte acești copii și în ce măsură vom putea să le oferim cea mai bună șansă la supraviețuire. (...) Nu ne punem problema (unei intervenții chirurgicale — n.r.) în niciun caz acum și nicăieri în lume nu se pune problema unei intervenții chirurgicale programate într-o astfel de situație. Problema care se pune este aceea a menținerii lor în viață și oferirii posibilității de a-i evalua cât mai corect și de a căuta căi de rezolvare a malformației", a spus Spătaru, citat de Agerpres.

Potrivit medicului, fetițele sunt dependente de aparate.

La rândul său, șeful secție de terapie intensivă nou-născuți a spitalului "Marie Curie", dr. Cătălin Cîrstoveanu, a arătat că se vor consulta cu medici care au experiență internațională în astfel de cazuri, pentru a se putea lua decizia cea mai bună pentru copii.

"Este un cord comun, nu este un simplu cord comun, sunt două inimi unite, cu vascularizații separate și asta ne întunecă foarte mult prognosticul", a explicat dr. Cătălin Cîrstoveanu.

Întrebat dacă este posibil ca măcar una dintre fetițe să supraviețuiască, el a răspuns: "Personal, nu cred în situația de față".

O femeie a născut două fetițe siameze, marți dimineață, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, perechea fiind adusă pe lume prin cezariană.

Fetițele sunt lipite în zona sternului, toracelui și abdomenului și cântăresc câte 1.500 de grame.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel