Antony Blinken merge la Chișinău, unde se va întâlni cu Maia Sandu

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, va efectua o vizită în Republica Moldova, unde se va întâlni cu președintele Maia Sandu.

Antony Blinken, secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, va efectua, pe 28 mai, o vizită la Chișinău, în Republica Moldova, unde se va întâlni cu președintele Maia Sandu, scrie Ziarul de Gardă.

„La Chișinău, secretarul Antony Blinken se va întâlni cu președinta R. Moldova Maia Sandu și cu alți oficiali de rang înalt pentru a reafirma sprijinul SUA pentru progresele înregistrate de Moldova în ceea ce privește aderarea la UE și securitatea energetică”, se arată într-un comunicat vineri, 24 mai.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Alan Miller, a anunțat că Secretarul de Stat al SUA Antony Blinken se va deplasa în Moldova și Cehia în perioada 28 – 31 mai „pentru a evidenția relațiile bilaterale solide”.

Potrivit oficialului, la Praga, Antony Blinken va participa la o reuniune informală a NATO pentru a discuta prioritățile pentru Summitul NATO de la Washington din luna iulie.

Antony Blinken a mai vizitat Republica Moldova, în martie 2022, la puțin timp după ce Federația Rusă a invadat Ucraina.

„R. Moldova merită gratitudinea comunităţii internaţionale pentru primirea şi siguranţa care a oferit-o refugiaţilor. Statele Unite vor face tot ce este posibil pentru a ajuta Republica Moldova. (…)

Noi sprijinim aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. Dorim să sprijinim Republica Moldova în consolidarea securităţii energetice. O facem atât prin sprijin financiar pentru dezvoltarea surselor alternative, aducem şi experţi tehnici.

Vom conlucra foarte strâns cu autorităţile de la Chişinău pentru a obţine o independenţă energetică”, declara la acea vreme Antony Blinken.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel