Antonescu: Mi-e frică să vorbesc cu Băsescu. Acordul președinte-premier, pe datorie

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu cunoaște motivele care stau în spatele înțelegerii președinte - premier cu privire la noul Executiv, adăugând că, din cele ce reies din discursul lui Traian Băsescu, "s-au făcut niște gesturi presupus constituționale pe datorie". 

Antonescu a făcut precizări, joi, într-o intervenție telefonică la România Tv, cu privire la discuția pe care a avut-o cu secretarul american de Stat, John Kerry.

"Eu n-am spus niciodată că atunci când am fost contactat de secretarul de stat al SUA am discutat despre Republica Moldova, eu am descris în linii mari cele două subiecte din cele două întâlniri ale mele cu dl Băsescu, unul fiiind  legat de Republica Moldova, celălalt legat de niște informații de care eu aveam nevoie în urma discuțiilor cu John Kerry. Nu a fost vorba de nicio instabilitate politică în România și nici acum nu este", a spus Antonescu.

"Acel dialog cu dl Kerry a fost cu ceva vreme în urmă și nu avea niciun fel de legătură nici cu formarea guvenului Ponta III, nici cu Ucraina, nici cu mobilizarea din Suceava, nu era vorba despre jocurile politice din România", a adăugat el.

Fostul șef al Senatului a precizat că nu știe ce a stat la baza acordului Băsescu - Ponta și că nu îi este foarte clar cum s-a desfășurat episodul învestirii guvernului Ponta III.

"Nu știu, dar nu sunt la fel de contrariat ca alții, nici nu sunt nemulțmit ca alții de faptul că acest armistițiu a avut loc, nu-mi e foarte clar în ce situație suntem exact: după cum a descris dl Băsescu situația s-au făcut niște gesturi presupus constituționale pe datorie, hai că învestesc, dar îmi promiți că vii. Nu-mi este foarte clar, o spun cu toată relaxarea".

Întrebat dacă a mai avut vreo întâlnire cu Traian Băsescu, Antonescu a răspuns că "nu".

"Mi-e și frică, păi dacă se întâmplă să vorbesc eu cu dl Băsescu se fac anchete, e un scandal național", a spus Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel