Antonescu: Ieșirea lui Mark Gray, jenantă și arogantă. Comisia Europeană este descalificată

Congres.28
Congres.28

Președintele Senatului, Crin Antonescu, a spus, joi seara, la Digi24, că poziția Comisiei Europene (CE) pe chestiunea procurorilor-șefi este descalificată, iar purtătorul de cuvânt al instituției, Mark Gray, a avut o ieșire ”jenantă”.

”Conjugat cu ieşirea – pe care n-aş vrea s-o comentez în aşa măsură încât să scandalizez ultraeuropenişti ca dumneavoastră – e jenantă, ca să folosesc un eufemism, a domnului Mark Gray. Deci nu vii să-mi povesteşti proverbe englezeşti, că asta e aroganţă şi asta este tratarea unei ţări ca România, e stat membru al Uniunii Europene… nu e coborâtă chiar din copac, este coborâtă din copac acum multe sute de ani, nu acum cinci ani (…) Deci nu-mi povesti proverbe cu laptele, atâta vreme cât ai susţinut că trebuie nişte criterii”, a spus liberalul.

Așteptările lui Antonescu de la CE

”Ştiţi foarte bine că nu sunt antieuropean (…) Eu nu am pretenţii în afacerea astea de la Uniunea Europeană, pentru că în această chestiune Comisia Europeană este descalificată, cred că vede oricine, haideţi să nu ne dăm după deget. Dacă vroiam să ne facem diplomaţi, ne făceam diplomaţi, eu nu sunt diplomat. Este descalificată, pentru că toată autoritatea pe care aceste structuri o pot avea în faţa guvernelor şi în faţa opiniei publice şi în faţa oamenilor politici din Uniunea Europeană, ţine de integritatea şi consecvenţa cu care respectă nişte reguli”, a mai declarat copreședintele USL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel