Antenele de satelit Starlink ale lui Elon Musk au devenit o atracție pentru pisici / foto

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Antenele satelit Starlink cu autoîncălzire ale SpaceX pare că atrag pisicile.

Studiile informale de piață indică faptul că felurile de mâncare încălzite sunt destul de populare în rândul pisicilor, iar pe rețelele de socializare au apărut postări care să demonstreze acest lucru, raporteaza Gizmodo.

„Starlink funcționează excelent până când pisicile descoperă că vasul antenei degajă puțină căldură în zilele reci”, a scris recent utilizatorul Starlink, Aaron Taylor, pe Twitter. 

Fotografia care a însoțit postarea lui Taylor din 31 decembrie arăta cinci feline ghemuite pe o antenă Starlink de la nivelul solului.

Potrivit lui Tesmanian, modul de topire a zăpezii este cel mai probabil vinovat de această atracție. Funcția, lansată în 2020, permite capabilități de auto-încălzire pentru a preveni acumularea de zăpadă, care ar interfera cu semnalul satelitului, a mai raportat publicația de știri.

Taylor a remarcat rapid că, deși pisicile au alternative de încălzire în interior, care se potrivesc nevoilor lor de relaxare, acestea le ignoră în favoarea terminalului de la Starlink.

Potrivit publicației de știri tehnologice, SpaceX a desfășurat până în prezent aproximativ 1.800 de sateliți pe orbită joasă, ca parte a obiectivului său de a furniza internet de mare viteză în zonele rurale prin Starlink, iar planurile pe rază lungă prevăd desfășurarea a 42.000 până la jumătatea anului 2027, scrie Kiro7

Internet în Amazonia. Brazilia, în discuţii cu Elon Musk

Brazilia se află în discuţii cu fondatorul companiei americane SpaceX, Elon Musk, pentru furnizarea de acces la Internet prin satelit în Amazonia şi depistarea defrişărilor ilegale, au anunţat miercuri autorităţile braziliene, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Ministrul brazilian al comunicaţiilor, Fabio Faria, s-a întâlnit luni cu miliardarul american în Austin, Texas, în vederea unui parteneriat cu SpaceX care să asigure, prin Starlink, o conexiune la internet pentru şcolile şi centrele de sănătate din zone izolate.

SpaceX ar permite, de asemenea, depistarea, cu ajutorul sateliţilor săi, a defrişărilor ilegale în cea mai mare pădure tropicală din lume, a explicat ministerul.

"Discutăm probleme de mediu şi conexiunea (la internet) a şcolilor din zonele rurale din Brazilia", a spus ministrul într-un videoclip postat pe Twitter după întâlnire. "Sunt încântat să pun bazele unui parteneriat cu Starlink şi cu SpaceX", a mai spus el (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel