ANI cere revocarea din funcţie a unui deputat PDL

Stoica_Stefan_Bucur
Stoica_Stefan_Bucur

Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Camerei Deputaţilor să îl demită pe deputatul PDL, Ştefan Bucur Stoica, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  a constatat starea de incompatibilitate a parlamentarului, conform unui comunicat al ANI.

Ştefan Stoica a ocupat, simultan, funcţia de director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, din cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, şi cea de consilier în cadrul Consiliului Judeţean Dolj. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul declarat de Agenția Națională de Integritate împotriva sentinței civile nr. 308 din 4 aprilie 2012 a Curții de Apel Craiova.

ANI a constatat starea de incompatibilitate a lui Stoica în 28 decembrie 2011.

Potrivit art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176/2010, „persoana (...) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (...) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului. În cazul în care persoana nu mai ocupă o funcţie sau o demnitate publică la data constatării stării de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdicţia de 3 ani operează potrivit legii, de la data rămânerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti de confirmare a existenţei unui conflict de interese sau a unei stări de incompatibilitate”, se arată în comunicatul ANI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel