Angela Merkel a primit o amendă de 1,2 milioane de euro

Angela Merkel
Angela Merkel

Partidul Creştin-Democrat (CDU) al cancelarului german Angela Merkel a fost condamnat la o amendă de 1,2 milioane de euro pentru finanţare ilegală, a anunţat joi Bundestagul, Camera inferioară a Parlamentului.

CDU din landul Renania-Palatinat (vest) a recunoscut, luni, că a acceptat o donaţie ilegală de peste 400.000 de euro în 2006 din partea grupului parlamentar al partidului său în acest land.

"Consecinţa juridică a acestei infracţiuni este o amendă echivalentă cu de trei ori valoarea donaţiei obţinute ilegal", precizează Bundestag într-un comunicat.

În cadrul alegerilor regionale din 2006, grupul parlamentar al CDU din Renania-Palatinat a plătit firmele de consultanţă angajate pentru consilierea candidaţilor creştin-democraţi, astfel încât partidul a făcut economii. Acest lucru este echivalentul unei donaţii ilegale, apreciază Bundestag, informează Mediafax

Acest scandal ar putea să fie reluat în campania electorală pentru următoarele alegeri regionale din Renania-Palatinat, din martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel