Andrei Hrebenciuc rămâne în arest preventiv

Andrei Hrebenciuc, fiul lui  Viorel Hrebenciuc, rămâne în arest preventiv, după ce judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au respins definitiv, miercuri, contestația.

Andrei Hrebenciuc rămâne în arest, alături de tatăl său, Viorel Hrebenciuc. Andrei Hrebenciuc şi Gheorghe Paltin Sturdza contestase măsura arestării preventive în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.

Procurorii DNA îl acuză pe Andrei Hrebenciuc de constituire de grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani în dosarul de corupţie privind retrocedarea unor mari suprafeţe de teren forestier.

DNA susţine că, începând cu 24 iunie 2013, împreună cu Gheorghe Sturdza Paltin, Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam şi Dan Costin Bengescu, Andrei Hrebenciuc a constituit un grup (la care au aderat/sprijinit ulterior şi alte persoane), care urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate, precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafaţă de 43.227 ha dobândit prin hotărârea judecătorească nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, emisă în mod presupus frauduloase.

Citește și: Bogdan Chirieac: Viorel Hrebenciuc a dorit să i se alăture fiului său

'În baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii Dan Bengescu, Viorel Hrebenciuc şi cu suspecţii Victor Prodan, Nicolae Mergeani, Andrei Hrebenciuc a determinat-o pe suspecta Carmen Elisabeta Drăgoi, administrator al SC Reşedinţa Vârstnicilor, să încheie un contract cu Gheorghe Sturdza Paltin, prin care societatea a dobândit calitatea de promitent cumpărător alături de Dan Bengescu pentru suprafaţa de 43.277 ha, dobândită prin decizia civilă nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna, la preţul de 2.500 de euro/ha. Preţul tranzacţiei, de 2.500 euro/hectar, a fost de aproximativ 3 ori mai mic decât valoarea de piaţă, întrucât contractul masca, în cuprinsul său, şi cumpărarea de influenţă de la autorităţile din judeţul Bacău', declară DNA.

Anchetatorii arată că Reşedinţa Vârstnicilor SRL are ca asociat unic pe Majura Limited, cu sediu social în Cipru, persoană juridică cipriotă al cărei asociat real este Andrei Hrebenciuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel