Andreea Sava: Topul alimentelor care combat eficient celulita

Tratament anticelulitic
Tratament anticelulitic

Alimentația necorespunzătoare și lipsa de mișcare sunt principalii factori care favorizează apariția aspectului de coajă de portocală. Andreea Sava, de la Antena 3, prezintă pe blogul personal topul celor 5 alimente care ajută la o combatere eficientă a celulitei.

1. Apa

Da, este atât de simplu. Hidratarea este baza funcționării oricărei celule și oricărui proces din organism. Lipsa ei duce la disfuncții, inclusiv la procese inflamatorii. Bea apă pe tot parcursul zilei, mai multă dacă este foarte cald afară sau dacă ai activitate fizică intensă.

2. Alimentele bogate în grăsimi sănătoase Omega 3

Acizii graşi esenţiali Omega 3 ajută la diminuarea aspectului „coajă de portocală", reduc procesele inflamatorii şi oxidante din organism, încetinesc procesul de îmbătrânire. Cele mai la îndemână surse de Omega 3: somon, ton, macrou, sardine, hering dar şi nucile de orice fel şi seminţele. Atenţie, nucile și semnițele sunt bombe calorice, deci trebuie avută grijă la cantități și trebuie mâncate crude sau, eventual, coapte.

3. Fructele roșii

Sunt extrem de bogate în antioxidanți care au proprietatea de a combate procesele de îmbătrânire dar și cele inflamatorii, plus că intensifică arderea grăsimilor și ajută la menținerea elasticității și fermității pielii.

4. Ananasul

Este un fruct minunat, nu degeaba este considerat plantă medicinală. Conține mulți antioxidanți dar și compuși care stimulează circulația sangvină, cu un rol crucial împotriva proceselor inflamatorii.

5. Ceaiul verde

Prin aportul mare de antioxidanți dar și de catehine, compuși care stimulează procesul de termogeneză al organismului, care se face cu ardere de calorii, stimulează toate procesele din organism, inclusiv pe cele antioxidante dar și de ardere a grăsimilor.

Vezi și: Cură de slăbire. Andreea Sava, topul alimentelor care fac minuni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel