EXCLUSIV  ANCHETAT, NU APLAUDAT! Mircia Gutău, decizie care îi va afecta DRASTIC candidatura la primărie

Mircia Gutău a făcut un gest fabulos în noaptea de Înviere. În loc să fie aplaudat, primarul este anchetat!

Cimitirele din Râmnicu Vâlcea au fost luminate în noaptea de Înviere. Aproximativ 18.000 de candele au fost aprinse. Gestul a fost făcut pentru a suplini dorința oamenilor de a fi la cimitir în noaptea de Înviere pentru a aprinde o lumânare la mormântul celor care s-au dus. 

Primarul oraşului, Mircia Gutău, a cumpărat din banii lui lumânările, iar acestea au fost aprinse de angajaţii cimitirelor. Astfel, primarul oraşului Râmnicu Vâlcea a vrut să-i ajute pe oameni să respecte o tradiţie veche de sute de ani.

În loc să fie felicitat, este anchetat

Poliţia verifică acum dacă gestul primarului a încălcat legea. Poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a celor întâmplate, urmând să fie luate măsurile legale care se impun. Din informaţiile pe care le avem la momentul de faţă, se pare că lumânările ar fi fost aprinse de personalul administrativ din cadrul cimitirelor, persoane care se aflau la locul de muncă, a spus purtătorul de cuvânt IPJ Vâlcea, Cătălin Udrea.

Aici se ridică următoarea problemă: până la urmă, oamenii care aplică legea ar trebui să aibă bun simț și judecată proprie. Este o risipă de bani publici, de resurse, să te apuci acum să deschizi dosare penale, să-l anchetezi pe un om care a făcut o faptă bună. Mircia Gutău a rescurs la acest gest tocmai în spiritul ordonanțelor militare care le interzicea oamenilor să meargă la cimitir de Paști.

Faptul că angajații Primăriei au pus candele la morminte era un lucru de salutat, nu de anchetat, a spus jurnalistul Val Vâlcu. Când aplici legea, mai trebuie să ai și puțină judecată. În loc să se țină resursele pentru cei care fac grătare și scandal, care se bat pe stradă în starea de urgență, se face campanie electorală, de fapt. După o astfel de prostie a organelor de cercetare, Mircia Gutău va avea 110% la următoarele alegeri, a mai zis Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel