Ancheta care dinamitează alegerile din Austria. Jubilează Karl Nehammer?

REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

O anchetă anunțată astăzi în Austria ar putea schimba soarta alegerilor. 

Luni, Parchetul din Viena a anunțat deschidere unei anchete. Acuzațiile sunt de corupție și-l vizează, în principal, pe liderului dreptei naţionaliste austriece, Herbert Kickl.

Ancheta vine cu doar câteva luni înainte de alegerile generale. Contextul electoral este important: partidul său este favorit, devansându-i pe conservatorii cancelarului Karl Nehammer, arată AFP. 

Aceste anchete vizează mai mulţi lideri ai Partidului Austriac al Libertăţii (FPÖ) pentru fapte care datează din perioada în care s-au aflat la putere, între 2017 şi 2019, în coaliţie cu conservatorii.

Herbert Kickl este acuzat că, în calitate de ministru de Interne, a dat publicitate unui mare grup de presă pe banii statului. În schimb, ar fi primit o acoperire favorabilă partidului, acuză Parchetul anticorupţie din Austria (WKStA).

Dreapta naționalistă condusă de Herbert Kickl are 30% intenție de vot astăzi, cu mult peste conservatorii aliați cu Verzii și peste social-democrați. Partidul Libertății consideră ancheta o manevră, fiind convins că va fi închisă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel