Anastase se dezice de femeile din PDL: După doi ani de concediu maternal, există riscul deprofesionalizării

roberta-anastase
roberta-anastase

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, se dezice de femeile din PDL, care în acest moment discută cu Guvernul despre reducerea perioadei de concediu pentru îngrijirea copilului, declarând că după doi ani de concediu maternal, există riscul de profesionalizării femeilor. Anastase susține că statisticile relevă dorinţa mamelor de a reveni la serviciu în general după şase luni de la naştere.

Anastase a mai spus că nu este un lucru deloc condamnabil faptul că, în acest moment, Guvernul se gândeşte la o formulă de bonus pentru părinţii, în special mamele, care optează să se întoarcă la locul de muncă după doar un an de concediu pentru creşterea copilului. Menţionând că răspunde în primul rând ca sociolog, Anastase a afirmat că există multe statistici care relevă dorinţa femeilor de a reveni la locul de muncă după o anumită perioadă de timp, în general după şase luni de la naştere. Ea a susţinut că părinţii care doresc să revină la locul de muncă trebuie să fie încurajaţi şi trebuie să aibă, pe de altă parte, posibilitatea de a beneficia de o îngrijire adecvată pentru copiii lor, conform Mediafax.

Ministerul Muncii propune ca perioada de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului să fie de 12 luni, în cuantumul prevăzut de lege în prezent, între 600 şi 3.400 de lei, iar în fiecare lună, începând cu luna a şaptea, să se acorde un stimulent de întoarcere la locul de muncă de 500 de lei net lunar, până la împlinirea perioadei de 24 de luni.

Citeşte şi:

Probleme în coaliţie: UDMR nu este de acord cu reducerea concediului maternal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel