ANAR, măsuri urgente din cauza fenomenelor periculoase

viitura
viitura

ANAR a luat măsuri în zonele în care s-au anunțat viituri. 

Administraţia Naţională "Apele Române" va continua programul de pregolire a lacurilor de acumulare din zonele unde sunt prognozate fenomene hidrometeorologice periculoase, pentru a asigura volumele necesare atenuării unor eventuale viituri, în conformitate cu programele de exploatare, a dat luni asigurări secretarul de stat pentru Ape, Adriana Petcu. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apelor şi Pădurilor, ministrul de resort, Ioan Deneş, a dispus convocarea Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă pentru stabilirea măsurilor de intervenţie în cazul în care apar situaţii deosebite în urma producerii fenomenelor meteorologice prognozate de specialişti în perioada următoare. 

Care sunt zonele cu probleme

Secretarul de stat pentru Ape, Adriana Petcu, a condus lucrările şedinţei CMSU, iar la şedinţă au participat directorii din cadrul MAP, precum şi reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), ai Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), ai Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), ai RNP Romsilva, ai IGSU, Hidroelectrica şi ai ANIF.

"În cadrul acestei şedinţe s-au analizat situaţia şi prognoza hidrometeorologică actuale, inclusiv avertizările meteorologice şi hidrometeorologice emise pentru perioada următoare. Astfel, informaţiile prezentate de specialişti cu atribuţii în domeniu arată că vor continua să cadă cantităţi importante de precipitaţii pe areale extinse, iar zonele cele mai expuse acestor fenomene sunt nordul şi estul Moldovei, zona de curbură a Carpaţilor Orientali şi sud-vestul ţării", se spune în comunicat.

Monitorizare permanentă

Potrivit sursei citate, ANAR va continua să monitorizeze debitele şi nivelurile cursurilor de apă şi a efectuat pregoliri ale lacurilor de acumulare, în principal în zona administraţiilor bazinale de apă Prut, Siret, Ialomiţa-Buzău şi Olt. 

Totodată, specialiştii ANAR analizează permanent volumele disponibile în lacurile de acumulare situate în celelalte bazine hidrografice.

'ANAR va continua programul de pregolire a lacurilor de acumulare din zonele unde sunt prognozate fenomene hidrometeorologice periculoase, pentru a asigura volumele necesare atenuării unor eventuale viituri, în conformitate cu programele de exploatare', a subliniat secretarul de stat pentru Ape, Adriana Petcu.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel