Amenzi drastice pentru rasism. Reacţia celebrului Zvonimir Boban

Amenzile drastice dictate de Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) pentru incidente rasiste au fost apărate înaintea Cupei Mondiale din Rusia de secretarul general adjunct al forului mondial, croatul Zvonimir Boban.

Rusia, gazda Cupei Mondiale 2018, a fost cea mai recentă echipă amendată pentru scandări rasiste ale suporterilor săi în timpul meciului amical cu Franţa, din martie, suma cu care a fost sancţionată în mai fiind de 30.000 franci elveţieni.

Mai mulţi componenţi ai naţionalei Angliei şi-au exprimat preocuparea înaintea Cupei Mondiale, iar fundaşul Danny Rose a precizat că a cerut familiei sale să nu vină în Rusia de teama rasismului, însă Boban, fostul fotbalist al echipei AC Milan, a încercat să le risipească temerile.

Nu cred că vom vedea astfel de idioţi, dar avem proceduri. Cred că tratăm cu atenţie problema la FIFA, a subliniat Boban pentru The Times.

Trebuie să avem grijă de jucători, dar cât de tare pedepseşti jocul din cauza unor idioţi? Să pedepseşti un oraş întreg, o ţară întreagă, când mai puţin de unu la sută din oameni sunt vinovaţi?, a mai spus Boban, precizând că FIFA are un protocol în trei paşi pentru a combate rasismul.

Kick It Out, dezamăgită

Kick It Out, o organizaţie care luptă pentru egalitate şi incluziune în fotbal, a precizat că este dezamăgită, dar nu surprinsă de abordarea relaxată a unui înalt oficial FIFA în privinţa combaterii rasismului.

Salutăm angajamentul FIFA de a implementa un protocol în trei paşi privind combaterea rasismului la acest turneu, dar este amuzant să sugerezi că s-a făcut destul până acum pentru a stopa discriminarea, a arătat organizaţia într-un comunicat.

Abuzul rasist la adresa jucătorilor din naţionala Franţei din partea suporterilor ruşi, în urmă cu doar trei luni, este o evidenţă clară a acestui fapt, se mai arată în document.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat recent că nu este preocupat că ar putea exista incidente de discriminare la meciurile de la CM 2018 (14 iunie - 15 iulie).

Vezi şi: Zabivaka - mascota Cupei Mondiale din Rusia - VIDEO


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel