Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Brummell, a dormit afară pe cartoane

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, şi-a petrecut noaptea de vineri spre sâmbătă dormind afară, pe cartoane, într-un sac vechi de dormit, alături de aproximativ 20 de voluntari, într-un gest de susţinere a persoanelor fără adăpost, în cadrul unui eveniment organizat de Casa Ioana.

Cu un sfert de oră înainte de ora 22,00, ambasadorul a intrat în spaţiul manifestării, o cafenea din centrul Bucureştiului, a trecut printre mesele de pe terasa unde clienţii se bucurau de o seară caldă de toamnă, cu un sac de dormit şi un izopren în braţe şi s-a întâlnit cu cei ce urmau să petreacă noaptea afară, pentru a marca Ziua dedicată oamenilor fără adăpost.

Vineri a fost al doilea an în care ambasadorul a participat la evenimentul organizat de Casa Ioana, care de două decenii are ca beneficiari oamenii fără un acoperiş deasupra capului.

Ambasadorul şi-a amintit că sacul său de dormit este cel pe care l-a folosit în călătorii, student la Geografie fiind, în urmă cu 30 de ani.

"Sunt fericit că astăzi vremea este foarte bună. Anul trecut a plouat toată noaptea. Cred că o să fie o noapte mult mai uşoară", a spus diplomatul.

El a vorbit despre sensul manifestării la care s-a oferit să participe.

"Astfel de eveniment este, într-un sens, artificial, dar cred că este important să amintim că sunt 5.000 de oameni fără acoperiş aici, la Bucureşti, în fiecare noapte, inclusiv în mijlocul iernii, şi pentru ei nu este uşor", a punctat Brummell.

El a spus că problema oamenilor fără adăpost este una "globală", informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel