Ambasadoarea Iranului, mesaj pentru România: Interes pentru investiții în petrochimie

Ataşatul comercial al Ambasadei Republicii Islamice Iran în România, Neda Raefipour, a declarat marţi, la Reghin, că întrucât sancţiunile internaţionale împotriva Iranului au fost suspendate, un număr mic de măsuri rămânând în vigoare, există cale liberă pentru cooperare. 

"Unul dintre eforturile ambasadei pe linie comercială este să promoveze reluarea relaţiilor economice bilaterale, deoarece sunt cel puţin 30-40 de companii de puternice doritoare să găsească parteneri de afaceri în România. Interesul lor cel mai mare este în petrochimie. Am încercat să găsim cele mai bune resurse de informaţii, dar cel mai important este să venim la faţa locului şi apoi să promovăm în mod direct ceea ce găsim aici. Sunt sigură că tranzacţiile economice bilaterale vor cunoaşte un nouă dezvoltare şi vor fi condiţii din ce în ce mai bune în acest sens (...) Am avut o întâlnire cu Comisia Economică a Parlamentului României şi am constat că se doreşte o colaborare în domeniul gazelor naturale. După cum ştiţi, Iranul a fost supus unor sancţiuni internaţionale, care sunt suspendate, există un număr mic de sancţiuni rămase în vigoare, şi asta înseamnă că există cale liberă pentru cooperare', a declarat Neda Raefipour. 

Reprezentanta Ambasadei Iranului în România a precizat că în mod cert va folosi informaţiile obţinute în timpul întrevederii cu oamenii de afaceri din Reghin, mai ales că aici există o companie cu capital sută la sută românesc, care a avut puternice relaţii economice cu ţara sa. 

Cooperare în domeniu gazelor 

Ataşatul comercial a precizat că Iranul este o ţară care dispune de resurse importante, fiind pe locul doi în lume cu cele mai mari resurse de gaze naturale, şi că s-au purtat discuţii cu Transgaz şi cu alte companii din România, constatând că 'există posibilităţi diverse şi mari de cooperare în acest domeniu'. 

Reprezentanţi ai mai multor ambasade, camere de comerţ şi ai mediului de afaceri din Elveţia, Congo, Iran, Moldova şi Olanda au participat, marţi, la Reghin, la o întâlnire cu oameni de afaceri şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, în cadrul Programului Internaţional 'Romanian Investment Zoom', care are ca scop dezvoltarea relaţiilor bilaterale economice şi comerciale, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel