Ambasadă Ierusalim. Benjamin Netanyahu, răspuns pentru Mihai Gâdea

Benjamin Netanyahu a declarat într-un interviu că așteaptă ”cu nerăbdare ziua în care România îşi va muta ambasada la Ierusalim”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat într-un interviu, realizat de Mihai Gâdea și difuzat joi de postul Antena 3, că abia aşteaptă ziua în care România, alături de alte ţări, îşi va muta capitala de la Tel Aviv la Ierusalim şi a dat asigurări că guvernul israelian se va afla acolo cu 'covorul roşu' când se va întâmpla acest lucru.

Întrebat despre furtuna politică pe care au stârnit-o în România discuţiile despre mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, Netanyahu a spus că are parte de destulă politică în Israel, pentru a nu se amesteca în politică în România. El a ţinut totuşi să precizeze că a găsit o 'imensă prietenie' la toţi liderii cu care a discutat.

Declarație istorică

'Evident, vrem ca toate ambasadele să se mute la Ierusalim. Preşedintele (SUA, Donald) Trump a făcut o declaraţie istorică, care de fapt a recunoscut evidenţa. Ierusalimul este capitala Israelului, a fost capitala poporului evreu de 3.000 de ani, de la Regele David, şi cu 1.000 de ani înaintea erei noastre. (...) Aici este sediul guvernului nostru şi aici va fi mereu. Deci, evident, apreciem decizia preşedintelui Trump', a spus Netanyahu, exprimându-şi speranţa ca cât mai multe ţări să procedeze la fel.

Aşteptăm cu nerăbdare ziua în care România o va face şi, de asemenea, alte ţări. Şi, apropo, mă aştept ca şi alte ţări să facă asta foarte curând. Deci este o problemă de timp, dar se va întâmpla. Când guvernul român va decide să-şi mute ambasada la Ierusalim şi va recunoaşte Ierusalimul drept capitala Israelului vom fi acolo cu covorul roşu', a mai spus Benjamin Netanyahu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel