EXCLUSIV  Alocații români Austria. Candidații la europarlamentare 2019 au decis ce vor face

Scutaru Cristina / 14 mai 2019 / 21:27 Salveaza PDF Comentarii
dezbatere dcnews
Descriere foto: dezbatere dcnews

Val Vâlcu, moderatorul dezbaterii DC News de la europarlamentare 2019, a întrebat candidații de pe primul loc cum pot opri alte state să urmeze exemplul Austriei, care a redus alocațiile pentru copiii românilor.

Cum puteți opri alte state să urmeze exemplul Austriei, care a redus alocațiile pentru copiii românilor?


Iată răspunsurile candidaților la europarlamentare 2019 date în cadrul dezbaterii de la DC News:

 

Norica Nicolai: În acest moment lucrurile sunt blocate pentru că noi am intervenit la Comisia Europeană. Este o încălcare clară a tratatelor. Nu poți discrimina și Austria a înțeles foarte clar că risca să fie acționată la Curtea Europeană de Justiție. Nu cred că va mai urma cineva exemplul Austriei. Nu vor fi astfel de elemente. Noi, de la ALDE am avut o bătălie puternică mediatică în Austria, iar în Parlamentul European și eu și Renate Weber am reușit să blocăm această inițiativă.

Rovana Plumb: A intervenit și Guvernul României și colegii noștri europarlamentari din PSD, PES și din ALDE, ca în scurt timp de la adoptarea legii din Austria, s-a procedat la declanșarea unui infringement pentru Austria de catre UE.

Dacian Cioloș: În UE, există un standard european și dacă nu e respectat se intervine. Apropo de Diaspora, mie mi-ar plăcea ca românii să nu mai fie nevoiți să plece din țară. Guvernul să-i apere în țară, nu peste hotare.

Victor Ponta a părăsit dezbaterea la ora 13:00, nemaireușind să poată răspunde.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27