Alina Mungiu-Pippidi: Ce ne facem dacă câştigă şi Dragnea la CEDO?

Vlad Manolache / 31 oct 2018 / 13:41 Salveaza PDF Comentarii
Alina Mungiu-Pippidi
Descriere foto: Alina Mungiu-Pippidi

Alina Mungiu-Pippidi a comentat cazul Mircia Gutău, câștigat la CEDO și explică modul în care Liviu Dragnea ar putea să dea marea lovitură care ar distruge "reclama la anticorupția noastră".

"Ce ne facem dacă cîştigă şi Dragnea la CEDO? Poate tot ce i-a lipsit pînă acum a fost un avocat bun, şi care să priceapă cum funcţionează CEDO. Ca şi la Gutău, nu o fi nevinovat pe fond, dar maniera în care se duc procesele contra lor e tipică pentru lumea post-sovietică şi nu pentru statul de drept european. Şi am mai şi umplut presa occidentală de reclamă la anticorupţia noastră.

Pentru cine nu ştie, România conduce la CEDO din toate ţările semnatare ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului cu peste 400 de condamnări pentru „absence of due process", adică procese neechitabile (per capita suntem nr 1, peste ţări nedemocratice ca Turcia şi Rusia) şi 9000 de cazuri în aşteptare (cea mai mare cifră absolută din 47 de ţări membre). Asta e de fapt situaţia justiţiei pe care o apără mai ales cei care nu au de a face cu justiţia, şi care nu au decît scuza că justiţia nu poate într-adevăr fi salvată de alde Nicolicea şi compania", a scris Alina Mungiu-Pippidi pentru Adevărul.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26