Alina Mungiu Pippidi, "cenzor şef" la Evenimentul Zilei

Andrei Alexandru, fost şef de cabinet al lui Nicoae Văcăroiu şi actual colaborator al Evenimentului Zilei, susţine că Alina Mungiu Pippidi îi cenzurează dreptul de a-şi publica articolele. După articolul ”Cum ne fură Alina Mungiu cu alba-neagra”, Pipidi se pare că ar fi intervenit pe lângă şefii EvZ pentru a-l scoate de la publicare. Pippidi a invocat argumentul că, nu se poate ca într-un ziar al Puterii, să se înceapă represiunea împotriva sa.

Iată mărturia jurnalistului Andrei Alexandru:

Site-ul ”hydepark”, al ziarului”Evenimentul zilei”, mi-a publicat în ultimele 3 luni, fără vreo cenzură, mai multe articole. Am criticat Puterea, l-am criticat pe Băsescu, pe Elena Udrea și pe mulți alții. Când am ajuns la AMP, cu articolul: ”Cum ne fură Alina Mungiu cu alba-neagra”, lucrurile s-au schimbat brusc. Lui AMP nu i-a plăcut ce-am scris despre ea și, în loc să mă contrazică cu argumente raționale, a ales metoda pumnului în gură, metodă pe care la alții o repudiază cu multă mânie. Mai precis, AMP a ieșit la B1TV, TVR și pe site-ul său ”romaniacurata” cu următoarele: ”Cum e cu putințã, simbolic vorbind, ca într-un ziar al puterii (Evenimentulzilei – n.r.)sã înceapã atacul contra mea, invocînd apãrarea familiei Bãsescu, tocmai Andrei Alexandru, vechi informator al Securitãțiiși agent de influențã care ne-a dinamitat eforturile de refomã în anii nouãzeci, devenit apoi şeful de cabinet al lui Nicolae Vãcãroiu? Dl Alexandru e azi portocaliu autentic și reprezintã reforma adevãratã.Eu reprezint probabil reacțiunea, numai în Ucraina și unde mai construim revoluții nu a aflat lumea cu cine are de a face.”A fostsuficientă această intervenție de șef și cenzor la ziar a AMP,pentru ca redacțiasă se conformeze. Următorul articol propusd e subsemnatul”Evenimentului zilei”, în fapt o replica la celes puse de AMP, a fost interzis la publicare.

Din citatul de mai sus și din această împrejurare reies câteva lucruri interesante, care merită scoase în evidență:

În primul rînd, AMP, o voce din interior, un membru vechi, activ și notoriu al structurii PDL-Băsescu, recunoaște explicit că ”Evenimentul zilei” este ziarul Puterii.

În al doilea rînd, AMP, vajnică apărătoare a dreptului la opinie, își permite să se manifeste public, cine are și cine nu are dreptul la liberă exprimare în presă, interzicându-mi acest drept rezervat, în accepțiunea doamnei, doar celor care o laudă sau se află de aceeași parte a baricadei.

În al treilea rând, actuala Putere face în prezent eforturi propagandistice semnificative să-i pună pe toți politicienii în aceeași oală, pentru disiparea responsabiltăților și reducerea popularității adversarilor politici la același nivel cu a PDL. În același timp,Puterea vrea să umple locul, încercând să-și plaseze oamenii,recte, așa-zisa societate civilă condusă de AMP, în fruntea protestatarilor. Este de notorietate faptul,că așa-zisa societate civilă este de mulți ani o adevărata coloană a V-a a structurii politice PDL-Băsescu. Zilele acestea AMP se arăta extrem de nemulțumită de precaritatea societății civile din România. Dacă societatea civilă este compromisă la noi, doamna AMP are o mare parte din vină prin partizantul său afișat fără perdea. Pentru îndreptarea situației, ea se oferea public să preia inițiativa în fruntea a ceea ce a numit: ”societatea civilă instituționalizată”. AMP știe că este percepută a fi în tabăra Puterii și credibilitatea sa e egală cu cea a lui Băsescu, așa că se prezintă, mai nou, adversara structurii PDL-Băsescu. După antecedente, cred că AMP este cea mai puțin calificată persoană să reconstruiască prestigiul și credibiliatatea societății civile, dar, așa cum decurg evenimentele a fost aleasă de structura PDL-Băsescu să iasă în față. Îndrăznesc să afirm că acesta este adevăratul motiv pentru care la ”Evenimentul zilei” nimeni nu are voie să se atinga de ”prea-civila” doamnă, șef și cenzor informal al ziarului.

Vezi aici articolul cenzurat de Pipidi: ”Pe Alina Mungiu să n-o atingi nici cu o floare”

Citeşte şi:

Dinescu către Pora: “Eşti o nesimţită. Du-te la Băsescu. Pupă-l în cur!” – VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel