Urmărește emisiunea live


Alina Gorghiu, pas important în sprijinul româncelor

Reprezentantele Organizației de Femei a PNL Vaslui au aprins joi lampioane roz în Piața Centrului Civic din Vaslui, pentru a marca Ziua Internațională de luptă împotriva cancerului la sân. La eveniment a participat și copreședintele PNL Alina Gorghiu.

VEZI ȘI: Mihaela Geoană, demers uriaș. Lucru important, ignorat de multe persoane


"La Vaslui, de Ziua Națională a luptei împotriva cancerului de sân, alături de Organizația Femeilor Liberale, am lansat lampioane roz în semn de solidaritate cu româncele diagnosticate cu cancer de sân. Le dorim multă sănătate și vrem să știe că forța lor ne inspiră.

(w670)

Tot astăzi am făcut un pas foarte important, în sprijinul femeilor din România de orice vârstă: am lansat în dezbatere publică proiectul de Lege a prevenției în sănătate, care prevede introducerea unui program de screening pentru depistarea cancerului de sân, finanțat de stat. Depistarea timpurie a cancerului de sân ar putea reduce mortalitatea cauzată de această boală cu 40%. În România, zilnic, 25 de femei primesc acest diagnostic dar, din păcate, prea puține dintre ele descoperă cancerul la timp pentru a-l putea învinge.

Dacă e posibil ca această boală să nu mai răpească atât de multe vieți, trebuie să ne luptăm pentru asta. Femeile liberale nu vor renunța până când Legea prevenției în sănătate va fi adoptată", a fost mesajul transmis de Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel