Alexandr Lukaşenko a ordonat închiderea frontierei dintre Belarus și Ucraina

Alexandr Lukaşenko a ordonat vineri închiderea totală a frontierei cu Ucraina.

Preşedintele belarus Alexandr Lukaşenko a ordonat vineri închiderea totală a frontierei cu Ucraina şi a anunţat destructurarea unor celule teroriste legate de Occident care intenţionau să realizeze o lovitură de stat în Belarus, informează Agerpres, citând Reuters şi AFP.

O cantitate imensă de arme vine din Ucraina în Belarus. Iată de ce am ordonat forţelor de securitate a frontierei să închidă complet frontiera cu Ucraina, a spus Lukaşenko.

Liderul de la Minsk a afirmat că autorităţile belaruse au destructurat celule teroriste latente legate de Germania, Ucraina, SUA, Polonia şi Lituania, celule pe care le-a acuzat că planificau să înlăture prin violenţă regimul din Belarus.


Disputa dintre Belarus şi Occident



Disputa dintre Belarus şi Occident s-a intensificat recent după aterizarea forţată şi ilegală a unui zbor Ryanair la Minsk, în Belarus, la 23 mai 2021, fapt care a pus în pericol siguranţa aviaţiei, şi cu reţinerea de către autorităţile belaruse a jurnalistului Roman Protasevici şi a prietenei sale, Sofia Sapega.

La 21 iunie, Uniunea Europeană a impus măsuri restrictive împotriva a 78 de persoane din Belarus şi a opt entităţi. Această decizie a fost luată având în vedere escaladarea încălcărilor grave ale drepturilor omului în Belarus şi actele violente de represiune îndreptate împotriva societăţii civile, a opoziţiei democratice şi a jurnaliştilor.

Deputații din Ucraina au abolit zona economică liberă „Crimeea”

Deputații din Rada Supremă de la Kiev au abolit ieri, 1 iulie, regimul zonei economice libere din Crimeea. 328 de deputați au susținut proiectul de lege 5502-d.

Legea reglementează, de asemenea, procedura de intrare și ieșire de teritoriul ocupat temporar (abreviat „TOT”). Cetățenii Ucrainei au dreptul la intrarea și ieșirea liberă și neimpedimentată de pe „TOT” numai prin punctele de control de intrare și ieșire, unde se efectuează controlul temporar la frontieră pentru prezentarea oricărui document specificat de articolul 5 din Legea „Cu privire la cetățenia Ucrainei” sau articolul 2 din legea „Cu privire la procedura de ieșire din Ucraina și de intrare în Ucraina de către cetățenii Ucrainei”.

Procedura de intrare a ucrainenilor, străinilor și apatrizilor pe teritoriul ocupat temporar și ieșirea de pe acesta va fi stabilită de guvern. De asemenea, legea consacră dreptul la asistență juridică secundară gratuită pentru cetățenii Ucrainei care locuiesc în Crimeea și asigură exercitarea dreptului la moștenire pentru astfel de persoane, potrivit Bucpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel