Deputații din Ucraina au abolit zona economică liberă „Crimeea”

Deputații din Ucraina au abolit zona economică liberă „Crimeea”  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Deputații din Ucraina au abolit zona economică liberă „Crimeea” / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Deputații din Rada Supremă de la Kiev au abolit regiumul zonei economice libere din Crimeea.

Rada Supremă, ieri, 1 iulie, a abolit regimul zonei economice libere din Crimeea. 328 de deputați au susținut proiectul de lege 5502-d.

Legea reglementează, de asemenea, procedura de intrare și ieșire de teritoriul ocupat temporar (abreviat „TOT”). Cetățenii Ucrainei au dreptul la intrarea și ieșirea liberă și neimpedimentată de pe „TOT” numai prin punctele de control de intrare și ieșire, unde se efectuează controlul temporar la frontieră pentru prezentarea oricărui document specificat de articolul 5 din Legea „Cu privire la cetățenia Ucrainei” sau articolul 2 din legea „Cu privire la procedura de ieșire din Ucraina și de intrare în Ucraina de către cetățenii Ucrainei”.

Astfel, străinii și apatrizii intră și ies numai prin punctele de trecere a frontierei, pentru prezentarea pașaportului străinului (documentul care atestă identitatea străinului sau apatrizului) și permisiunea specială luând în considerare prevederile legii „Cu privire la statutul juridic al străinilor și apatrizilor.

Procedura de intrare a ucrainenilor, străinilor și apatrizilor pe teritoriul ocupat temporar și ieșirea de pe acesta va fi stabilită de guvern.

De asemenea, legea consacră dreptul la asistență juridică secundară gratuită pentru cetățenii Ucrainei care locuiesc în Crimeea și asigură exercitarea dreptului la moștenire pentru astfel de persoane, potrivit Bucpress.

Nave rusești au folosit muniție reală la exerciţiului militar "Sea Breeze" în Marea Neagră

Nave militare ruse au efectuat, joi, teste cu muniţie reală în Marea Neagră, în contextul Exerciţiului militar "Sea Breeze", care se desfăşoară în largul Ucrainei, cu participarea militarilor din numeroase state membre NATO, informează agenţia Reuters, scrie Mediafax. 

Exerciţiul "Sea Breeze", coordonat de Ucraina şi Statele Unite, se derulează în contextul tensiunilor dintre NATO şi Rusia. Săptămâna trecută, Moscova a anunţat că a tras focuri de avertisment spre o navă militară britanică, în largul Crimeei.

Rusia a cerut anularea exerciţiului

Rusia a cerut anularea Exerciţiului "Sea Breeze". Joi, Flota militară rusă a Mării Negre a anunţat că două nave militare ruse au utilizat muniţie reală în cursul unor exerciţii, conform agenţiei Interfax. În urmă cu două zile, Rusia a testat sistemele antiaeriene din Crimeea.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunţat că armata rusă monitorizează atent o fregată italiană care a ajuns în Marea Neagră.

Exerciţiul "Sea Breeze 2021" va dura două săptămâni, cu participarea a 5.000 de militari din state NATO şi aliate, inclusiv cu 30 de nave militare şi 40 de aeronave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel