Alertă în largul Mării Negre. O mină, observată la 70 de kilometri travers de Capu Midia

O mină marină a fost observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri travers de Capu Midia.

Este alertă în largul Mării Negre. O navă militară se deplasează, luni, pentru a neutraliza o mină marină care a fost observată dimineaţă la circa 70 de kilometri travers de Capu Midia,

UPDATE:

"Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri travers de Capu Midia. Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD - Explosive Ordnance Disposal), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10.

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării.

Știrea inițială:

Potrivit unui comunicat de presă transmis de SMFN, puitorul de mine şi plase "Viceamiral Constantin Bălescu", având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută, pe 28 martie, o misiune de cercetare şi intervenţie într-un raion maritim situat la o distanţă de aproximativ 39 de mile marine (70-72 de kilometri), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

"Mina a fost observată, în această dimineaţă, de pescadorul românesc 'Olimpus 1', al cărui comandant a informat autorităţile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 8:10. După primirea sesizării, şeful Statului Major al Forţelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare şi intervenţie în raionul maritim în care a fost sesizată mina. Nava militară a ieşit, la ora 8,20, din portul militar Constanţa şi, după ce va ajunge în raion, va acţiona pentru neutralizarea acesteia", se mai menţionează în comunicat.

Reprezentanţi ai Forţelor Navale Române au transmis că puitorul de mine va ajunge în zona unde a fost observată mina în jurul orei 12:00. 

Rusia, avertisment: Minele din Marea Neagră vor ajunge în România în 4 zile

Reamintim că general-colonelul Mihail Mizintsev, șeful Centrului de control al apărării naționale al Federației Ruse, a vorbit despre situația minelor ucrainene din Marea Neagră. El a declarat că minele ucrainene aflate în derivă vor ajunge în marea teritorială a României în patru zile, iar în Bulgaria în zece zile.

Potrivit șefului centrului, odată cu deteriorarea vremii în partea de nord a Mării Negre, rămâne amenințarea derivării minelor de-a lungul coastei țărilor Mării Negre. Sâmbătă, ministrul turc al Apărării Naționale, Hulusi Akar, a declarat că obiectul găsit în strâmtoarea Bosfor s-a dovedit a fi o mină de stil vechi. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel