Rusia, avertisment: Minele din Marea Neagră vor ajunge în România în 4 zile

Foto: Captură video Dobrogea TV
Foto: Captură video Dobrogea TV

Rusia susține că minele care plutesc în Marea Neagră vor ajunge în România în 4 zile.

General-colonelul Mihail Mizintsev, șeful Centrului de control al apărării naționale al Federației Ruse, a vorbit despre situația minelor ucrainene din Marea Neagră, scrie gazeta.ru, citând RIA Novosti. El a declarat că minele ucrainene aflate în derivă vor ajunge în marea teritorială a României în patru zile, iar în Bulgaria în zece zile.

Potrivit șefului centrului, odată cu deteriorarea vremii în partea de nord a Mării Negre, rămâne amenințarea derivării minelor de-a lungul coastei țărilor Mării Negre.

O mină, detectată în Turcia

Sâmbătă, ministrul turc al Apărării Naționale, Hulusi Akar, a declarat că obiectul găsit în strâmtoarea Bosfor s-a dovedit a fi o mină de stil vechi.

În dimineața zilei de 26 martie, pescarii locali au observat un obiect asemănător cu o mină în zona de ancorare Sariyer-Turkeli, iar traficul în Bosfor a fost oprit în ambele sensuri. Ulterior, Ministerul turc al Apărării a anunțat neutralizarea acestui obiect, iar Bosforul a fost deschis pentru circulația navelor.

Înainte de aceasta, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că departamentul de apărare al țării ia măsuri în legătură cu informații despre minele ucrainene aflate în derivă în Marea Neagră.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că a decis să desfășoare "o operațiune militară specială" în Ucraina, invadând țara vecină. Războiul din Ucraina a fost motivul pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei, impuse de către Statele Unite și aliații săi.

Bulgaria a avertizat cu privire la prezența unor mine în derivă în Marea Neagră

Guvernul Bulgariei a atras atenţia pe 21 martie cu privire la prezenţa unor mine care plutesc în derivă în Marea Neagră, ajunse în zonă de pe ţărmul oraşului portuar ucrainean Odesa şi care pun în pericol traficul maritim, transmite luni EFE.

După cum au anunţat autorităţile de la Sofia într-un comunicat de presă, dispozitivele explozive "au fost aduse de o furtună şi plutesc în Marea Neagră, ceea ce reprezintă o ameninţare pentru toate ambarcaţiunile", scrie Agerpres.

Minele provin de pe coasta Odesei, principalul port al Ucrainei la Marea Neagră, iar unii experţi cred că fac parte din dispozitivul defensiv amplasat de armata ucraineană pentru a împiedica debarcarea trupelor ruse în acest oraş. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel