Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (KEELPNO) a anunțat duminică că o femeie din Grecia, în vârstă de 70 de ani, a fost internată cu diagnosticul de meningită într-un spital din Atena la sfârşitul săptămânii trecute, relateză publicaţia electronică Ekathimerini, potrivit Mediafax.
Femeia ar fi fost ciupită de un ţânţar purtător al virusului, în timp ce se afla la locuinţa ei din Palaio Faliro, în sudul oraşului Atena, acesta fiind primul caz oficial de infecție cu virusul West Nile din Grecia, în 2012.
Depistat în Grecia, pentru prima dată în 2010, când au fost infectate 262 de persoane, virusul a provocat decesul în acel an a 35 de persoane.
Autorităţile din capitala elenă au anunţat că acţiunile de donare de sânge vor fi sistate în regiune timp de o lună deşi această parte a Atenei nu prezintă riscuri de infectare cu acest virus, motiv pentru care nu au fost luate măsuri de dezinsecţie în regiune.
Virusul West Nile, care poate provoca encefalită, a fost descoperit în 1937 în Uganda, cazuri sporadice de infectare la oameni apărând în Europa din anii '60. El se transmite, prin înțepătură de la țânțar la om, iar pacientul poate intra în ”comă vigilă”, pierzându-și conștiența și răspunzând doar la reflexe.
Virusul West Nile atacă membrana care protejează creierul, însă dacă pacientul este tratat, nu rămâne cu sechele. Din păcate, nu există vaccin special împotriva acestui virus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu