UPDATE: Alertă de meningită! O elevă a decedat. Cursuri suspendate la Colegiul "Gheorghe Lazăr" din București

Cursurile vor fi suspendate vineri la Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr" pentru dezinfecţie, după ce s-a confirmat un caz de meningită, potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

UPDATE: O elevă în vârstă de 16 ani a decedat după ce a fost confirmată cu meningită, susține România TV. 

”Informațiile dumneavoastră sunt și informațiile mele. În cursul dimineții am fost anunțați de către conducerea unității de învățământ despre confirmarea acestui caz de meningită. În cursul aceleiași dimineți am fost anunțați de decesul fetei. Măsurile recomandate pentru ziua de mâine, fac referire la suspendarea cursurilor pentru dezinfectarea spațiilor din unitatea școlară”, a declarat la România TV, Mariana Manea, purtător de cuvânt Inspectoratul Școlar București.

- Știrea inițială -  

"La Colegiul Naţional 'Gheorghe Lazăr' este un caz confirmat de meningită. DSP a luat hotărârea de a suspenda cursurile mâine pentru dezinfectare", se arată în informare.

Conform unei precizări a Ministerului Sănătăţii, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie al DSP s-au deplasat joi dimineaţă la liceu şi au început o anchetă.

"În această dimineaţă, DSP Bucureşti a primit o informare cu privire la un caz de meningită meningococică fulminantă la Liceul 'Gheorghe Lazăr'. Imediat, medici din cadrul compartimentului de epidemiologie s-au deplasat la liceu şi au început ancheta epidemiologică. Au fost luate şi primele măsuri, respectiv s-a administrat tratament profilactic contacţilor şi s-au luat exudate faringiene. Urmează ca mâine să fie realizată dezinfecţia în tot liceul", a anunţat sursa citată.

Vezi și: Accident feroviar în România! Peste 60 de persoane, evaluate medical

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel