Alegeri SUA. Rusia, implicare: ”Rămân doar gogoși”

Acuzaţiile de amestec rusesc în alegerile americane sunt "gogoşi", a apreciat şeful diplomaţiei ruse sâmbătă, la o zi de la inculparea a 13 cetăţeni ruşi pentru presupusa lor intruziune în alegerile prezidenţiale americane, relatează AFP.

"Atât timp cât nu avem fapte, toate acestea sunt gogoşi", a afirmat Serghei Lavrov, întrebat în marja Conferinţei de securitate de la Munchen cu privire la inculpările anunţate de SUA împotriva rezidenţilor ruşi, acuzaţi de complot pentru favorizarea campaniei lui Donald Trump.

În ceea ce priveşte acuzaţiile în sine, Lavrov a refuzat să comenteze, apreciind că declaraţiile autorităţilor americane sunt contradictorii.

"Nu am o reacţie pentru că totul şi orice este publicat, vedem o multiplicare de acuzaţii, de afirmaţii şi de declaraţii", a spus Lavrov.

El a argumentat că vicepreşedintele american Mike Pence şi o responsabilă a Departamentului american de securitate internă au asigurat că "nicio ţară nu a influenţat rezultatul alegerilor americane".

Unii responsabili americani au afirmat de fapt, în trecut, că victoria lui Trump nu era rezultatul unei ingerinţe ruseşti, dar că Moscova a încercat cu adevărat să se invite în acest proces.

Atacul, caracterizat ”absurd”

Consilierul pentru securitate naţională a preşedintelui american H.R.McMaster a apreciat la Munchen că "probele erau într-adevăr absolut convingătoare" împotriva Rusiei în domeniu.

"Rusia ar trebui să-şi reevalueze ceea ce face pentru că asta nu merge, pur şi simplu", a adăugat el, vrând să dovedească faptul că republicanii şi democraţii sunt uniţi când este vorba să impună sancţiuni Rusiei.

[citeste si]

"Este foarte dur să faci să treacă legislaţii bipartizane în SUA, dar Rusia a ajuns aici efectuând această campanie de subversiune politică", a ironizat responsabilul american.

Moscova calificase vineri drept "absurd" actul de acuzare împotriva cetăţenilor ruşi. Acest document nu menţionează totuşi nicio înţelegere între echipa de campanie a lui Donald Trump şi guvernul rus.

Toţi inculpaţii, 13 cetăţeni ruşi şi trei societăţi, sunt acuzaţi de complot în vederea de a înşela SUA, trei dintre ei sunt acuzaţi şi de fraudă bancară, iar alţi cinci de furt grav de identitate.

Evgheni Prigojin, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, figurează printre aceşti acuzaţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel