Alegeri SUA. Precizări despre starea de sănătate a lui Joe Biden

Fostul vicepreşedinte american Joe Biden, candidat în alegerile primare ale Partidului Democrat, are o 'stare bună de sănătate' şi este 'apt să fie preşedinte al Statelor Unite'.

 Aceste asigurări au fost date de medicul său, înlăturând recentele semne de întrebare privind forma fizică a septuagenarului, transmite AFP.

Joe Biden 'este un bărbat de 77 de ani în bună stare de sănătate, viguros, care este apt să-şi asume îndatoririle de preşedinte, inclusiv pe cele de şef al executivului, şef al statului şi comandant-şef' al forţelor armate, scrie în buletinul de sănătate Kevin O'Connor, medicul său curant în dublul mandat de vicepreşedinte (2009-2017).

O'Connor precizează că Biden este tratat pentru o fibrilaţie auriculară non-valvulară, o formă de aritmie cardiacă întâlnită frecvent la vârstnici. Biden mai prezintă hiperlipidemie şi suferă de reflux gastro-esofagian şi de alergii sezoniere.

'El nu consumă produse pe bază de tutun, nu bea alcool şi face sport cel puţin cinci zile pe săptămână', notează medicul. Fostul vicepreşedinte conduce în sondaje în tabăra democrată chiar dacă mai mulţi dintre adversarii săi i-au pus sub semnul întrebării capacitatea de a ţine ritmul campaniei şi de a guverna.

În acest context, Biden a promis să-şi facă public buletinul de sănătate înaintea scrutinului din Iowa, care deschide alegerile primare ale democraţilor la 3 februarie.

Vârsta a devenit un subiect de discuţie în privinţa principalilor trei aspiranţi la candidatura împotriva preşedintelui în funcţie, Donald Trump, în noiembrie 2020: Bernie Sanders are 78 de ani, iar Elizabeth Warren, 70 de ani. Senatoarea Warren şi-a făcut public deja în această lună dosarul medical, din care reiese că are o sănătate 'excelentă'. În ce-l priveşte pe Bernie Sanders, acesta a suferit la 1 octombrie o criză cardiacă din cauza căreia a fost nevoit să-şi întrerupă pentru scurt timp campania, relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel