Alegeri SUA. Obama, atac DUR la Trump

În ultimele zile, candidatul republican Donald Trump a pus sub semnul întrebării legitimitatea procesului electoral din Statele Unite. 

Chiar și în timpul ultimei dezbateri electorale găzduită de FoxNews, în Las Vegas, Nevada, Donald Trump a adus acuze grave insistând pe faptul că există un risc foarte mare ca alegerile să fie fraudate.” Magnatul american a refuzat să precizeze dacă va recunoaște sau nu rezultatul scrutinului din noiembrie, chiar dacă moderatorul FoxNews a insistat să primească un răspuns concret.

În cursul zilei de ieri, în Ohio, Trump a declarat ironic că ”promite tuturor alegătorilor și susținătorilor săi dar și întregului popor american că va accepta rezultatul alegerilor istorice” din noiembrie cu o singură condiție. Doar ”dacă o să câștig”, a menționat Trump, citat de BBC.

În replică, președintele Barak Obama a catalogat refuzul republicanului ca fiind unul ”periculos.” Într-o declarație acidă, Barack Obama a precizat că prin această poziție Donald Trump subminează grav democrația americană. Acesta a continuat spunând că atitudinea lui Trump este ”exact ceea ce își doresc” adversarii Statelor Unite și că ”democrația americană este consolidată pe faptul că oamenii știu că votul lor contează.”


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel