ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Liviu Dragnea: Mie mi s-a părut puțin ciudat...

PSD anunță că vor fi indicații clare ca în ziua votului în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale să fie observate mai atent de unde vor veni autocare, microbuze, trenuri, având în vedere numărul mare de voturi pe listele suplimentare din 2 noiembrie.

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că a fost surprins de numărul mare de voturi de pe listele suplimentare din 2 noiembrie, chiar și în județul Teleorman, motiv pentru care vor fi date indicații clare ca în ziua votului să fie observate autocarele, microbuzele, dar și trenurile. 

"Mie mi s-a părut puțin ciudat, la Cluj, 25.000 de oameni au votat pe listele suplimentare brusc. Și la Teleorman au fost mulți pe listele suplimentare. Bine, noi am fost mândri că a devenit dintr-o dată atracție turistică, dar o să fim mai atenți în turul 2. Eu nu spun că nu s-a votat corect, dar știu că cei de pe listele suplimentare mai mult de 99% au votat cu Klaus Iohannis. Nu e foarte greu să-ți dai seama când faci analiza serioasă la secțiile de vot din cei care votează pe listele suplimentare. Nu știi fiecare cum a votat, dar într-o secție de vot îți cam știi electoratul și, când vezi că acolo au venit în plus față de alte tururi de scrutin niște cetățeni care nu erau din localitate și un număr de voturi pentru Klaus Iohannis, sigur că te gândești la asta. Dar eu cred ca Teleormanul, dezvoltându-se foarte mult, a devenit o atracție turistică. O să fim mai atenți în turul 2, dacă vin autocare, vin microbuze, vin trenuri, o sa ne uităm de unde vin", a declarat Dragnea, la sediul central al PSD, citează Agerpres.

ACL, suspiciuni de fraudă în primul tur de la prezidențiale

Liderul social-democrat a precizat că nu acuză că ar fi fost ceva ilegal, ci doar a "constat așa" și, în consecință, PSD va fi mai atent în turul al doilea al alegerilor prezidențiale cu "excursiile astea".

Întrebat dacă vor fi date indicații clare în ziua votului să fie observate autocarele, microbuzele, el a răspuns afirmativ. "Da, în sensul asta le-am spus tuturor colegilor mei, o să le spun și celor de astăzi — printre alte activități pe care le facem, firești de campanie, să ne uitam și la asta", a subliniat vicepremierul Dragnea.

Câți români au votat pe listele suplimentare duminică

Aproape un milion de alegători – de pe teritoriul naţional – a votat duminică 2 noiembrie pe listele suplimentare, potrivit cotidianul.ro. Niciodată în istoria alegerilor din România nu s-a înregistrat un număr aşa de mare de alegători care au votat în alte secţii de votare, decât cele la care sunt arondaţi. 

Un număr de 13 judeţe au avut duminică 2 noiembrie „turism electoral" peste media pe ţară, care a fost de 10,07%, în fruntea clasamentului situându-se Cluj, Timiș, Iași, Ilfov și Dolj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel