Alegeri locale. Carmen Dan, cerință pentru prefecți

Carmen Dan
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a cerut prefecţilor să analizeze vulnerabilităţile localităţilor unde vor avea loc alegeri locale parţiale pe data de 11 iunie. 

"În planul asigurării ordinii publice, vă solicit să analizaţi cu atenţie vulnerabilităţile specifice fiecărei localităţi acolo unde organizăm alegeri locale parţiale. Ştiţi că punem mult accent pe acţiunile preventive şi aştept de la dumneavoastră acelaşi lucru. Foarte important este şi rolul ISU în a verifica localurile destinate pentru secţiile de votare", le-a spus Carmen Dan prefecţilor, marţi, într-o videoconferinţă. 

Ea a precizat, în cadrul şedinţei Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor, că, deşi este vorba de alegeri doar în anumite localităţi, asta nu înseamnă că vor fi tratate diferit faţă de cele generale. 

"Vreau să vă reamintesc faptul că Guvernul României a adoptat o serie de hotărâri care reglementează organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale parţiale din 11 iunie, în 49 de localităţi din 32 de judeţe ale ţării. Dintre cele 49 de localităţi, 14 sunt municipii şi oraşe, iar 35 sunt comune", a spus Carmen Dan. 

Ea a arătat că, în ceea ce priveşte Ministerul Afacerilor Interne, conform competenţelor legale, are în atenţie realizarea la termen a acţiunilor în plan organizatoric şi totodată asigurarea climatului de siguranţă publică pe întreaga perioadă electorală. 

"MAI va asigura, centralizat, achiziţionarea timbrelor autocolante, respectiv a plicurilor din plastic transparent, precum şi a ştampilelor cu menţiunea 'votat'. Pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor locale parţiale, la nivelul celor 13 judeţe în care se organizează alegeri (...), acolo unde avem cel puţin două circumscripţii electorale în judeţ, au fost constituite, prin ordin al prefecţilor, Comisiile tehnice judeţene", a menţionat ministrul. 

Pe 20 aprilie, Guvernul a decis organizarea în 11 iunie a scrutinului local parţial pentru alegerea primarului în 49 de localităţi în care această funcţie a rămas vacantă ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor, decesului sau aplicării unei pedepse privative de libertate. 

Potrivit unui comunicat al Executivului de la momentul respectiv, alegerile parţiale vor fi organizate în cinci municipii - Moineşti (Bacău), Craiova (Dolj), Târgu-Jiu (Gorj), Lupeni (Hunedoara), Roman (Neamţ), în nouă oraşe - Râşnov, Lehliu Gară, Amara, Fierbinţi-Târg, Ţăndărei, Ulmeni, Baia-Sprie, Buşteni, Băicoi şi în 35 de comune. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel