Alegeri la Moscova: Echipa lui Navalnîi anunță mai multe proteste în Rusia. Bombe incendiare în curtea ambasadei ruse din Chișinău

Bundle - Reuters Marketplace - SOPA Images
Bundle - Reuters Marketplace - SOPA Images

Echipa fostului lider al opoziției ruse, Aleksei Navalnîi, a anunțat că mai multe proteste au avut loc în Rusia împotriva previzibilei realegeri a președintelui în exercițiu, Vladimir Putin. 

Duminică, în a treia și ultima zi a scrutinului prezidențial din Rusia, oamenii din Vladivostok, Novosibirsk, Omsk, Irkuțk și alte orașe siberiene au participat la "Amiază împotriva lui Putin" la ora prânzului, potrivit informațiilor furnizate de echipa lui Navalnîi într-un live transmis pe YouTube și raportate de dpa.

De asemenea, sute de persoane s-au adunat la o secție de votare din Ekaterinburg, în Munții Urali. Oponenți ai lui Putin, precum omul de afaceri rus exilat Mihail Hodorkovski, care locuiește în Regatul Unit, au îndemnat oamenii să nu le fie frică și să se alăture acestei campanii de protest.

În Rusia, ultimele secții de votare din exclava Kaliningrad, de la Marea Baltică, s-au deschis duminică dimineața. Primele rezultate ale alegerilor sunt așteptate să fie publicate după închiderea ultimelor secții de vot din Kaliningrad, în jurul orei locale 19:00 (17:00 GMT).

Pe de altă parte, un incident tensionat a avut loc în capitala Republicii Moldova, Chișinău, unde un bărbat a aruncat două bombe incendiare în curtea ambasadei ruse. Acest incident s-a întâmplat în contextul desfășurării votului pentru alegerile prezidențiale din 15-17 martie. Agenția oficială rusă TASS, citând legația rusă, a relatat că "un provocator a aruncat un obiect în flăcări în curtea ambasadei ruse din Chișinău". Bărbatul a fost ulterior reținut de poliția Republicii Moldova.

În Rusia, alegerile prezidențiale au continuat în această duminică, iar peste 60% din cei 112 milioane de ruși cu drept de vot au participat deja la scrutin. Se așteaptă ca președintele în exercițiu, Vladimir Putin, să obțină un nou mandat, lipsindu-i contracandidați redutabili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel