Alegeri anticipate. Iohannis nu e de acord cu planul lui Ciolacu

Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu

Președintele Klaus Iohannis nu este de acord cu organizarea alegerilor anticipate. 

Întrebat, joi, dacă, în contextul crizei politice, ia în calcul și declanșarea alegerilor anticipate, președintele Klaus Iohannis a oferit următorul răspuns: „Declanșarea alegerilor anticipate este o chestiune care se discută teoretic de mult timp în România, însă Constituția noastră este construită pentru a garanta stabilitatea parlamentară. În realitate, este aproape imposibil de declanșat alegeri anticipate, fără să mai vorbim de faptul că, probabil, nici nu este de dorit, nu suntem nici măcar la un an distanță de alegeri parlamentare. Ce ar aduce? Aceleași partide cu probabil aceleași procente, poate puțin, puțin modificate.”

„Deci, în teorie, în Constituție, sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele, constituțional, nu sunt bine definite”, a spus Klaus Iohannis. 

Ciolacu a vorbit despre alegeri anticipate

„Opțiunea noastră este foarte clară: ori refac alianța perdanților, care nu va dura, pentru că se vor certa din nou peste 2- 3 luni, ori alegeri anticipate. Nu există altă soluție. Noi nu ne ducem cu PNL. Este exclus în acest moment să negociez ceva cu PNL pentru susținerea unui guvern minoritar”, a spus, recent, Marcel Ciolacu, președintele PSD. 

Tot joi, președintele Klaus Iohannis a anunțat că luni, la prânz, vor începe consultările cu partidele parlamentare, după ce Guvernul Cîțu a fost demis în urma moțiunii. 

Amintim că președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că a discutat cu președinții organizațiilor Uniunii și a decis că săptămâna viitoare va participa la consultările de la Cotroceni, pentru că e nevoie să fie rezolvată cât mai repede criza politică. „Săptămâna viitoare vom participa la consultările de la Cotroceni convocate de președinte. Așteptarea societății, și interesul UDMR este de asemenea ca această criză să fie rezolvată cât mai curând posibil, deoarece trebuie găsite soluții suplimentare la problemele cauzate de prețurile galopante ale energiei, iar situația pandemică poate fi gestionată doar de un guvern puternic. Un lucru este sigur: noi și de acum înainte vom reprezenta stabilitatea și raționalitatea”, a spus Kelemen Hunor.

Klaus Iohannis va convoca partidele la consultări abia săptămâna viitoare, pentru a le da timp să se întrunească și să găsească „abordări mature”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel