Alegeri 2009. Ponta, despre Kovesi: Ce politicieni nu-i plac, sunt penali

Deputatul PSD Victor Ponta a declarat ”e logic" ca o comisie parlamentară să facă o anchetă chiar dacă Parchetul face o altă anchetă în paralel pe acelaşi subiect, pentru că procurorii anchetează nişte fapte penale, iar Parlamentul face anchete politice.

"E logic (ca o comisie parlamentară să poată face anchetă în paralel cu Parchetul - n.r.) pentru că procurorii anchetează nişte fapte penale prevăzute de Codul penal - lăsând la o parte faptul că nu am înţeles ce anchetează acum, dar poate ştiu ei mai bine. Eu, de exemplu, nu cred că e o infracţiune în Codul penal că s-au strâns nişte oameni acasă la cineva. Parlamentul face anchete politice, că Parlamentul e o structură politică aleasă politic de către cetăţenii acestei ţări. Deci, nu se bat cap în cap şi nici nu se blochează una pe alta, cum a încercat Parchetul General să o blocheze pe asta. Poate Parchetul nu găseşte nimic din punct de vedere penal, dar semnificaţia politică e foarte mare. Nu tot ce e politic e şi penal şi ce-i penal e şi politic. Asta încercăm să-i explicăm şi doamnei Kovesi, că dânsa confuzează mereu politicul cu penalul. Ce politicieni nu-i plac, sunt penali", a spus Ponta la Palatul Parlamentului. 

El a adăugat că îşi doreşte să voteze comisia de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009 şi că se va prezenta la audieri dacă va fi chemat. 

"Vreau să vin, să se facă comisia, să mă cheme. Şi ca să lămuresc pentru cei care au nelămuriri, luni, după alegeri, eu am şi plecat din ţară, nu ştiu exact ce s-a întâmplat după. Eu pot să merg şi voi merge la comisie să spun tot ce ştiu legat de până duminică noapte, până luni. După aceea nu mai ştiu exact ce s-a întâmplat, dar recunosc că aş vrea să aflu ca cetăţean al României, ca om care a vrut să nu iasă Băsescu preşedinte, vreau şi eu să ştiu cum a ieşit, că nu înţeleg nici acum", a menţionat el.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel