ALDE, reacţie după ce Viorica Dăncilă a decis amânarea rectificării bugetare: Am atras atenţia

Guvern
Guvern

ALDE are o primă reacţie după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că a fost amânată adoptatea proiectului privind rectificarea bugetară.

"ALDE salută decizia premierului Viorica Dăncilă de a amâna adoptarea în şedinţa de guvern de azi a proiectului primei rectificări bugetare. Aşa cum ne-a fost prezentat, acest proiect de rectificare bugetară riscă să ducă la depăşirea ţintei de deficit bugetar stabilite.

În mod repetat, inclusiv public, ALDE a solicitat alocarea de resurse financiare pentru continuarea investiţiilor în derulare, vorbim în primul rând despre proiectele mari de investiţii (autostrăzi) dar si de investiţiile la nivel local", transmite Varujan Vosganian, deputat ALDE.

"Aşteptăm următoarea reuniune în cadrul coaliţiei de guvernare"

"De asemenea, am atras atenţia asupra nevoii de a asigura resurse pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene şi am spus apăsat că nu acceptăm tăierea alocărilor bugetare de la ministere vitale precum transporturile, sănătatea, educaţia.

În cadrul şedinţei de coaliţie de ieri am prezentat din nou partenerilor de la PSD aceste constrângeri de construire a rectificării bugetare. Aşteptăm următoarea reuniune în cadrul coaliţiei de guvernare pentru a vedea ce fel de măsuri a identificat ministrul de finanţe pentru rezolvarea acestei situaţii", se arată în comunicatul transmis de către Varujan Vosganian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel