Urmărește emisiunea live


Album cu pozele Regelui Mihai, în mâinile lui Dalai Lama. Cum a reacționat

La începutul lui septembrie, profesorul internaţional de yoga, Dana Ţupa, a trăit un moment unic în viaţă, atunci când l-a cunoscut pe Dalai Lama, la finalul unor învăţături care au durat 4 zile. Întalnirea a avut loc la Templul de lângă Palatul unde trăieşte liderul spiritual al Buddhismului.

În cadrul întrevederii, i-a dăruit Sfinţiei Sale un album de la a 80-a aniversare a Regelui Mihai, transmiţându-i că şi Majestatea Sa este un rege fără regat şi un pacifist veritabil, moment care l-a determinat pe Dalai Lama să confirme acest lucru, dând din cap afirmativ, în timp ce râdea.

[citeste si]

"La templul unde se află Dalai Lama, am fost verificaţi foarte strict şi, în afară de khata (n. red. – eşarfă albă folosită în ceremonii, oferită în semn de respect ca ofrandă şi simbolizând puritatea inimii şi a aducătorului), nu am fost lăsaţi să intrăm cu nimic, toate bagajele rămânând în zona Security Check. Mi-am pregătit momentul acesta cu multe luni bune înainte şi chiar am îmbrăcat o rochie tibetană, în semn de adânc respect, pentru a fi alături de acest om atât de special. Am venit din România cu un album, tradus simultan în engleză şi în franceză, cu fotografii de la a 80-a aniversare a Majestăţii Sale Regele Mihai al României şi le-am comunicat, la intrare, că este un cadou special pentru Sfinţia Sa. Deşi, din punct de vedere teoretic, era imposibil ca să ajungă cadoul meu la destinaţie, am reusit totuşi să îl păstrez cu mine, şi am continuat călătoria până la palatul aflat pe vârful unui munte, aleea fiind plină cu sute de oameni din toate colţurile lumii, care aşteptau emoţionaţi să trăiască, poate, experienţa vieţiilor lor. Puţini sunt cei care ajung să fie atât de aproape de acest om minunat şi acum era un moment real de Graţie.

(...)

Conştientizând momentul special pe care îl trăiam, chiar în faţa lui Dalai Lama, copleşită de emoţii, i-am înmânat cadoul pe care îl ţinusem la piept în tot acest timp, încă de la intrarea în templu. M-am uitat în ochii lui blânzi şi i-am spus că acest album este despre un minunat om care, la fel ca Sfinţia Sa, este un rege fără regat şi un pacifist recunoscut de comunităţile internaţionale", povesteşte profesorul de yoga acreditat internațional Dana Țupa, fondatorul PURNA Yoga Academy – prima şcoală de yoga din România acreditată de Yoga Alliance International USA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel