Alberto Fernandez a ales Mexicul pentru prima vizită în străinătate după câştigarea alegerilor prezidenţiale

Rupând cu tradiţia, preşedintele ales al Argentinei, Alberto Fernandez, a ales luni Mexicul pentru prima vizită în străinătate după victoria sa, relatează marţi DPA. Fernandez s-a întâlnit cu preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador la Ciudad de Mexico. 

În trecut, preşedinţii argentinieni au făcut din Brazilia vecină destinaţia primei lor călătorii post-electorale. Relaţiile dintre Argentina şi Brazilia au devenit tensionate după alegerile din 27 octombrie, în timp ce preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat săptămâna trecută că nu va participa la ceremonia de inaugurare a lui Fernandez.

Potrivit dpa, liderul brazilian, un fost căpitan de armată de extremă dreapta, a cooperat strâns cu preşedintele care îşi încheie mandatul Mauricio Macri, un conservator. Bolsonaro l-a sprijinit deschis pe Macri împotriva candidatului de centru stânga Fernandez, care a obţinut o victorie copleşitoare şi urmează să preia funcţia la 10 decembrie.

În urma victoriei electorale a lui Fernandez, Bolsonaro a spus că Argentina 'a făcut o alegere proastă'. El a mai susţinut că 'se pregăteşte pentru ce este mai rău' şi că planurile economice de stânga ale lui Fernandez 'nu pot funcţiona'. Bolsonaro este de asemenea critic faţă de sprijinul lui Fernandez pentru predecesorul său brazilian de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, care execută o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru corupţie. Disputa a stârnit îngrijorarea că relaţiile ar putea fi serios deteriorate între cele două cele mai mari economii din America de Sud şi ar deraia blocul comercial Mercosur, care include de asemenea Paraguay şi Uruguay, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel