Ai trecut BAC-ul, dar nu ai scăpat. Decizie bombă care aruncă listele de absolvenți în aer

rezultate_bac
rezultate_bac

Cei peste 160.000 de absolvenţi de clasa a XII-a, care au susţinut examenul de Bacalaureat 2013, așteaptă cu nerăbdare ziua de luni, 8 iulie, data în care, potrivit anunțului Ministerului Educației, pe site-ul instituției și la școlile unde s-a desfășurat examenul vor fi publicate rezultatele. Emoțiile candidaților nu vor lua însă sfârșit, întrucât, potrivit ziarului Evenimenutul Zilei, lucrările din unele centre de examen vor fi recorectate prin sondaj, ceea ce ar putea schimba rezultatele care urmează a fi publicate.

Mai multe comisii de Bacalaureat au cerut recorectarea lucrărilor, după ce au existat zvonuri că în liceele respective s-ar fi dat mită, susține sursa citată.

Solicitarea a fost făcută pentru a exista certitudinea că procesul de corectare a fost unul corect, în urma unor informații potrivit cărora ar exista probleme la corectare, după cum susțin surse din cadrul comisiilor de Bacalaureat.

Deoarece ar exista suspiciuni că unii profesori corectori ar fi primit mită pentru a mări notele la lucrări,  recorectarea se va face prin sondaj și va fi perată de un al treilea rând de corectori din alt centru decât cel unde a ajuns inițial lucrarea.

Potrivit sursei citate, reprezentanții Ministerului Educației susțin că nu au fost informați de acest proces, dar pentru recorectarea prin sondaj nu este nevoie de aprobarea Comisiei Naționale de Bacalaureat și nici Ministerul Educației.

În cazul în care se va opta pentru această măsură, rezultatele la examenul de Bacalaureat 2013, care urmează a fi publicate, luni, ar putea suferi modificări.

Promovabilitate mai mare în 2013, față de 2012, la Bacalaureat

Duminică seară, MInisterul Educației anunța că procentul total de promovare la examenul de Bacalaureat 2013, la nivel naţional, după centralizarea a 98,3% din date este de 55,65%.

"După centralizarea a 98,3% din date, 62,32% dintre absolvenţii de clasa a XII-a din promoţia 2012 - 2013 au promovat Bacalaureatul, iar 30,82% din absolvenţii promoţiilor anterioare au reuşit să promoveze Bacalaureatul

Ministerul Educaţiei Naţionale a centralizat, până duminică, 7 iulie, ora 21.30, 98,3% din datele privind promovarea, la nivel de ţară, a absolvenţilor de clasa a XII-a, care au susţinut examenele din cadrul Bacalaureatului 2013, sesiunea iunie - iulie. Procentul de promovare pentru absolvenţii promoţiei 2012-2013 este de 62,32%, în timp ce pentru absolvenţii promoţiilor anterioare, care au participat la această sesiune, procentul este de 30,82%.

Ca urmare, procentul total de promovare, la nivel naţional, este de 55,65%. În ceea ce priveşte promovarea pe filiere, situaţia se prezintă astfel:

a) total absolvenţi promoţia curentă şi anterioară, filiera Tehnologică - 34,15%

b) total absolvenți promoţia curentă şi anterioară, filiera Teoretică - 76,95%

c) total absolvenţi promoţia curente şi anterioară, filiera Vocaţională - 66,39%

Ministerul Educaţiei Naţionale continuă procesul de centralizare a datelor privind promovarea candidaţilor din cadrul examenelor de Bacalaureat 2013, sesiunea iunie - iulie".

Contestațiile vor putea fi depuse, luni, 8 iulie, între orele 12:00 și 16:00. Rezultatele finale vor fi afișate pe data de 12 iulie. Vezi aici situaţia parţială, pe judeţe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel