Ai trecut Bac-ul, dar nu ai scăpat. Decizie bombă care aruncă listele de absolvenți în aer

corectare
corectare

În condițiile în care mai în cursul zilei de luni vor fi afișate rezultatele de la Bacalaureat,  mai multe comisii de examen  au cerut recorectarea lucrărilor, după ce au existat zvonuri că în liceele respective s-ar fi dat mită.

O parte dintre lucrările la Bacalaureat 2013 din mai multe centre vor fi recorectate pentru a se asigura că procesul de corectare a fost unul corect. Potrivit unor surse din cadrul comisiilor de Bacalaureat se pare că decizia pleacă de la unele informații potrivit cărora ar fi probleme la corectare, scrie evz.ro.

 Se pare că recorectarea se va face prin sondaj, după ce există informații potrivit cărora unii profesori corectori ar fi primit mită pentru a da note mai mari. Astfel că un al treilea rând de corectori va lua lucrările și se va uita peste ele, acesta fiind din alt centru decât cel unde a ajuns inițial lucrarea.

Reprezentanții Ministerului Educației susțin că nu au fost informați de acest proces, dar pentru recorectarea prin sondaj nu este nevoie de aprobarea Comisiei Naționale de Bacalaureat și nici Ministerul Educației. decizia de anul acesta nu este singulară. Și în anii trecuți s-ar recorectat lucrări prin sondaje.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel