Afganistan, război. Cel puțin 100 de morți din partea forțelor afgane

elicopter_afganistan
elicopter_afganistan

Cel puţin 100 de membri ai forţelor de securitate afgane au fost ucişi începând de joi în luptele cu talibanii pentru controlul oraşului Ghazni, în estul Afganistanului, a declarat luni ministrul afgan al apărării, Tariq Shah Bahrami, relatează AFP.

'Aproximativ 100 de membri ai forţelor de securitate şi-au pierdut viaţa, precum şi între 20 şi 30 de civili', a afirmat ministrul într-o conferinţă de presă la Kabul.

În rândul talibanilor, '194 de combatanţi inamici, între care 12 comandanţi principali, au fost ucişi şi 147 au fost răniţi', a adăugat el.

Nouă raiduri aeriene au fost lansate în cursul zilei de luni, în care au fost ucişi circa 95 de talibani, a mai spus ministrul.

Guvernul afgan a anunţat că a trimis întăriri la Ghazni, luat cu asalt joi seara de talibani şi care se află pe axa strategică dintre Kabul şi Kandahar, care leagă capitala de provinciile din sud, aflate în mare parte sub controlul talibanilor.

Guvernul afgan a afirmat că păstrează controlul asupra principalelor clădiri publice din Ghazni, situat la o distanţă de două ore la sud de Kabul. Însă localnicii au afirmat că talibanii merg pe jos pe străzi şi le cer oamenilor să le furnizeze provizii.

Preşedintele Ashraf Ghani a decis 'să trimită mai multe întăriri (...) cât mai curând posibil', a declarat purtătorul său de cuvânt, Mohammad Haroon Chakhansuri, după o reuniune duminică seara în palatul prezidenţial.

Majoritatea reţelelor de telecomunicaţii sunt întrerupte, ceea ce face dificilă verificarea informaţiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel