Afganistan: Discuţiile purtate la Doha cu Statele Unite s-au încheiat

Statele Unite şi talibanii şi-au încheiat actuala rundă de discuţii la Doha, capitala Qatarului, vizând soluţionarea conflictului, a anunţat luni un purtător de cuvânt al talibanilor, citat de DPA.

Echipele au lucrat până luni dimineaţă, a precizat purtătorul de cuvânt într-o postare pe Twitter.El a numit discuţiile 'lungi şi benefice'. 'Am convenit ca ambele părţi să-şi consulte conducerea asupra paşilor următori', a spus Zabihullah Mujahid. Talibanii au refuzat până acum să discute cu guvernul afgan, pe care îl numesc un 'regim de marionete'.

Deşi nu există încă nicio asigurare că progresele sunt iminente, mai multe surse au declarat că diferenţele de ambele părţi sunt mici. Statele Unite şi talibanii se întâlnesc încă din vara trecută în speranţa de a găsi o soluţie paşnică la conflictul afgan de aproape două decenii. Washingtonul doreşte în primul rând ca talibanii să garanteze că Afganistanul nu va deveni un refugiu sigur pentru terorişti, în timp ce talibanii se concentrează pe asigurarea retragerii tuturor forţelor străine conduse de SUA din Afganistan.

Potrivit Statelor Unite, un acord ar trebui să includă de asemenea o încetare a focului şi discuţii directe între guvernul afgan şi talibani, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel