Afganistan: Discuţii între politicieni afgani şi talibani pe 7-8 iulie, la Doha, anunţă SUA

O îndelung aşteptată rundă de discuţii interafgane, între politicieni afgani şi reprezentanţi ai talibanilor, va avea loc în zilele de 7 şi 8 iulie, în capitala Qatarului, Doha, a anunţat reprezentantul special al SUA pentru reconciliere în Afganistan, Zalmay Khalilzad, în cursul nopţii de luni spre marţi, transmite dpa.

Conferinţa va fi găzduită de Qatar şi de Germania. Potrivit emisarului american, dialogul interafgan este 'un element esenţial al cadrului de pace cvadripartit şi un pas important în avansarea procesului de pace afgan'. Zalmay Khalilzad se află în Qatar pentru a conduce delegaţia americană cu talibanii la negocierile menite să identifice o soluţie paşnică la conflictul afgan.

Talibanii au refuzat până acum să discute direct cu guvernul de la Kabul, pe care îl consideră o 'marionetă' în slujba Statelor Unite. Discuţiile de la Doha vor avea loc cu politicieni care nu fac parte din guvern. Un purtător de cuvânt al biroului politic din Qatar al talibanilor a declarat luni că aceştia vor discuta cu guvernul după anunţarea unui calendar al retragerii trupelor străine, dar nu vor vorbi cu 'administraţia de la Kabul' până atunci.

O rundă anterioară de negocieri interafgane, ce urma să aibă loc la sfârşitul lui aprilie la Doha, a fost anulată în ultimul moment, după ce părţile nu au putut ajunge la un acord asupra participanţilor la dialog. Nu este clar deocamdată cine va lua parte la conferinţa care va începe duminică. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel