Afacerea Sky Team: Tarom, acuzată că a dat francezilor pe gratis cele mai bune slot-uri

blue airRaportul de audit privind activitatea companiei Tarom, care trebuia predat în luna iunie, a fost predat abia în octombrie şi conţine şase obiecţiuni, conform Monitorului Oficial.  Departamentul pentru Transporturi al PSD a plecat de la acest Raport și acuză conducerea Tarom și ministerul Transporturilor de pierderile cauzate de politicile comerciale ale companiei. PSD susține că, astfel, se vor pierde rute importante către Londra sau Milano, de exemplu. Cea mai grea lovitură pentru compania aviatică națională este considerată a fi pierderea dreptului de operare la o anumită oră pe aeroportul Heathrow din Londra. PSD condideră că aderarea la Alianţa Sky Team,  în care TAROM a intrat în genunchi, fără să negocieze niciun beneficiu şi către care plăteşte facturi din ce în ce mai mari, fără niciun folos, s-ar fi cedat, a fost făcută ca semn de bunăvoinţă, către Air France. Acest interval orar, denumit, în termeni de specialitate, „slot” era unul esenţial pentru veniturile companiei și a fost cedat francezilor.

Slotul pierdut în condiţii total nefireşti reprezenta un drept câştigat de TAROM în urmă cu zeci de ani şi nu mai poate fi recuperat sub nicio formă, „vânzarea” lui fiind una istorică, pentru că acest slot era primul slot obţinut de compania TAROM, fiind echivalent cu brand-ul şi cu sigla companiei aeriene. Heathrow este cel mai aglomerat punct de tranzit între Europa şi America de Nord, iar orele obţinute pentru operarea pe programul de iarnă  sunt atât de necomerciale încât vor duce către dispariţia acestei destinaţii foarte profitabile, cum au mai dispărut şi altele (oare de ce din Bucureşti poţi obtine foarte greu un loc la Milano, iar TAROM-ul închide aceasta destinaţie?). Ar putea oare acestă dislocare din actvele companiei, se pare fără nicio aprobare, să reprezinte o subminare a fondului de comerţ al TAROM?

Departamentul de Transporturi şi Infrastructură al Partidului Social Democrat solicită Ministrului Anca Boagiu să explice cine anume va răspunde pentru aceste pierderi incomensurabile ca valoare şi semnificaţie şi ce măsuri va dispune pentru oprirea procesului accelerat de falimentare a companiei TAROM, de către persoanele aflate în conducerea actuală.

Citeşte şi:

Aşii aerului. Boagiu şi Boc vor să pompeze 100 milioane de euro în clientela Tarom

Tarom nu trece pe profit nici anul acesta. Poate la anul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel