Aeronavă TAROM, incident Otopeni. Chirieac, caz asemănător: Atunci nu a mai ajuns în presă

Explozie-anvelope-aeronava-Otopeni
Explozie-anvelope-aeronava-Otopeni

Bogdan Chirieac a comentat, în direct la Antena 3, incidentul petrecut în această seară pe aeroportul Otopeni, în care unei aeronave TAROM i-au explodat anvelopele la aterizare.

Bogdan Chirieac a comentat o supoziţie a lui Sorin Stoicescu, expert în aviaţie şi membru C.A. TAROM, potrivit căreia o posibilă cauză a incidentului ar fi temperatura ridicată înregistrată la nivelul pistei, care ar fi dus la explozia anvelopelor. 

"Am toată admiraţia pentru domnul Stoicescu, dar să spui că au fost 28 de grade afară şi au explodat cauciucurile, când toate aeronavele au aterizat pe Otopeni, mi se pare... Excludeţi varianta unei aterizări dure, din partea echipajului? Am văzut şi noi pozele, trenul de aterizare nu s-a blocat, fiindcă altfel ar fi urmat alte proceduri, după ştiinţa mea. Aici trenul a funcţionat perfect normal, e un avion ATR, poate e un echipaj mai puţin experimentat. Anul trecut, când făceam naveta la Cluj, am stat patru ore, aşa a fost viaţa, în Otopeni, aşteptând avionul de Iaşi care făcuse o aterizare dură.

Atunci nu a mai ajuns în presă. Acum a ajuns, pentru că s-au stricat roţile. Până la urmă, bine că nu a fost nimeni rănit. Trimiteţi echipajele la simulator că nu aveţi aşa ceva în România ci la Sofia sau Amsterdam. Dar nu putem spune că erau 80 de grade la nivelul pistei şi au explodat cauciucurile", a comentat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel