Adrian Năstase rupe tăcerea după Congresul PSD. Ce i-a plăcut, însă are și o ”problemă”

Adrian Năstase
Adrian Năstase

Adrian Năstase a reacționat, sâmbătă, pe blogul său, după Congresul PSD.

„Practic vorbind, Congresul PSD trebuia să aibă loc. Era nevoie să se acorde legitimitate conducerii partidului. (...) Dintre discursuri, mi-a plăcut cel al Gabrielei Firea. (...) Corectă nevoia de identificare a noului electorat. Efortul trebuia început mai demult. Proiectul politic este bine întocmit. Definirea patriotismului economic era necesară. Va fi nevoie de o curajoasă punere în aplicare.

Am o problemă cu „despărtirea de trecut”. Formula traditională, la fiecare congres era „deschidem un nou capitol”, acceptându-se, totuși, ideea unei continuități. Varianta actuală e mai ambițioasă. „Tabula rasă”, „Albă ca Zăpada”. Eu credeam că e necesară despărtirea de „greșelile trecutului” dar – consider – „trecutul”, în ansamblul sau înseamnă rădăcinile în care se ancorează un copac puternic. Iar tăierea lor poate fi periculoasă. Oricum, nu poți, pe de o parte, să te separi de trecut și, în același timp, să-ti amintești de rolul jucat de „PSD-ul trecutului” în aderarea la UE și la NATO”, a scris Adrian Năstase pe blogul său. 

„Nu comentez reluarea tezei „tătucilor” pentru că e vorba de o trimitere la un personaj care murise deja atunci când s-a născut Ciolacu”, a adăugat Năstase. 

„Sper, totuși, că măsurile stabilite să asigure, pe termen scurt, mobilizarea partidului și rezultate bune la alegeri. Pe termen lung sunt mult mai multe lucruri de făcut”, a conchis Adrian Năstase. 

Amintim că Marcel Ciolacu este noul președinte al PSD. El a câștigat alegerile la congresul extraordinar de sâmbătă, cu 1.310 voturi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel